Salata de orez brun cu pui

Actualizat: 06 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Aceasta reteta saraca in grasimi si permisa persoanelor care sufera de boli de fiere este si o sursa excelenta de fier, fiind inspirata din bucataria japoneza.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Fierbeti orezul conform indicatiilor de pachet, scurgeti-l de apa si lasati-l intr-o oala acoperita.
  2. Introduceti pieptul de pui intr-o oala cu apa si puneti totul la fiert timp de 15 minute.
  3. Cand carnea este bine fiarta, taiati-o in felii potrivite.
  4. Separat, fierbeti broccoli-ul pana devine fraged (preferabil la aburi), apoi clatiti-l in apa rece si lasati-l la scurs intr-o sita.
  5. Impartiti orezul in doua farfurii separate si presarati deasupra ceapa verde tocata marunt si semintele de susan.
  6. Asezati peste carnea fiarta de pui si broccoli-ul.
  7. Asezonati cu otet si ghimbir ras.
  8. Serviti imediat.

Citeste si despre:

Secretele alimentatiei sanatoase si ale portiilor controlate 12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii Dieta in functie de varsta Rolul vitaminelor si importanta lor in functionarea metabolismului Plan de detoxifiere pentru 7 zile Detoxifiere naturala de primavara Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esențiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Dieta pentru ridicarea nivelului de energie si imbunatatirii starii de spirit Cum isi pot pregati barbatii corpul pentru plaja Dieta potrivita pacientilor cu alergii de primavara Alimentatia corecta pe timp de iarna Hipercolesterolemia: Alimente sanatoase pentru inima 28 de alimente supernutritive Importanta fierului in dieta
Cere sfatul medicului ×