Salata Butterhead
Actualizat: 08 Ianuarie 2015
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Recomandata in dieta persoanelor diagnosticate cu boala Crohn, salata Butterhead are o aroma subtila si o textura crocanta, care se potriveste de minune cu gustul picant al ridichilor si aroma dulce a morcovilor.
O portie din acest preparat contine doar 110 calorii, furnizand 2 grame de fibre, 5 grame de carbohidrati si 2 grame de proteine.
Ingrediente
- 5 linguri de otet balsamic alb
- 3 linguri de ulei extravirgin de masline
- sare mare, dupa gust
- piper negru, dupa gust
- 2 capatani de salata Butterhead, spalate si scurse bine
- 6 ridichi, feliate subtire
- 1 morcov mare, curatat de coaja si taiat fasii subtiri
Mod de preparare
- Intr-un bol mare, amestecati otetul si uleiul, apoi asezonati cu sare si piper.
- Rupeti frunzele de salata in bucati potrivite (cat sa fie introduse cu usurinta in gura) si transferati-le in bolul cu dressingul preparat anterior.
- Completati salata cu ridichile si morcovii, apoi potriviti-o de gust cu sare si piper.
- Puteti servi preparatul cu germeni de grau presarati deasupra.