Chifle cu ierburi aromatice

Publicat: 06 Februarie 2015

Chiflele cu ierburi aromatice sunt un preparat savuros, aromat si usor de tolerat in ciroza hepatica.

Pot fi consumate ca garnitura pentru felurile de mancare principale sau ca gustare intre mese. Reteta este suficienta pentru 12 portii.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 210 grade Celsius si tapetati o tava de copt cu hartie de pergament. Amestecati faina si praful de copt intr-un bol, adaugati untul si, folosindu-va degetele, framantati-l pana cand compozitia ia forma unui pesmet fin. Incorporati zaharul, patrunjelul si rozmarinul in aluat. Adaugati oul batut si laptele si framantati bine coca.

Intindeti aluatul pe o suprafata presata cu putina faina, folosind un sucitor, apoi rulati-l sub forma unui cilindru si taiati-l din loc in loc in forme rotunde. Asezati chiflele in tava de copt si glazurati-le cu lingura de lapte. Coaceti-le timp de 15-20 de minute, pana cand devin aurii. Verificati cu o scobitoare daca interiorul este bine copt, apoi lasati chiflele la racit pe un gratar, timp de jumatate de ora.


Citeste si despre:

Condimente si ierburi aromatice pe care merita sa le incercati 10 mirodenii cu efecte benefice pentru sanatate Dieta pe timp de vara Poftele din sarcina - de la normal la patologic Malnutritia la varstnici Cum alegem o pasta buna de dinti? Dieta Day Light Sustine organismul pentru un tonus optim si un nivel ridicat de energie Cum reactionam daca avem simptome de aritmie si suntem departe de ingrijiri medicale? Beneficiile consumului de avocado Potasiul joaca un rol important in sanatatea inimii 10 alimente de vara care ajuta la pierderea in greutate Dieta Dukan - principii si etape Idei de preparare si servire sanatoasa a alimentelor pe gratar in timpul verii Ingrediente secrete pentru o piele frumoasa 13 gustari sanatoase pentru pauzele de la serviciu