Chiflele cu ierburi aromatice sunt un preparat savuros, aromat si usor de tolerat in ciroza hepatica.
Pot fi consumate ca garnitura pentru felurile de mancare principale sau ca gustare intre mese. Reteta este suficienta pentru 12 portii.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 210 grade Celsius si tapetati o tava de copt cu hartie de pergament. Amestecati faina si praful de copt intr-un bol, adaugati untul si, folosindu-va degetele, framantati-l pana cand compozitia ia forma unui pesmet fin. Incorporati zaharul, patrunjelul si rozmarinul in aluat. Adaugati oul batut si laptele si framantati bine coca.
Intindeti aluatul pe o suprafata presata cu putina faina, folosind un sucitor, apoi rulati-l sub forma unui cilindru si taiati-l din loc in loc in forme rotunde. Asezati chiflele in tava de copt si glazurati-le cu lingura de lapte. Coaceti-le timp de 15-20 de minute, pana cand devin aurii. Verificati cu o scobitoare daca interiorul este bine copt, apoi lasati chiflele la racit pe un gratar, timp de jumatate de ora.