Somon la gratar cu cartofi natur
Actualizat: 17 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Pacientii care sufera de duodenita, la fel ca si cei care sunt diagnosticati cu ulcer, gastrita sau alte boli digestive, sunt nevoiti sa tina regim alimentar restrictiv.
Somonul la gratar cu cartofi natur este un preparat permis in dieta pentru bolnavii de duodenita, intrucat nu provoaca aciditate sau disconfort digestiv
Ingrediente
- 400 g file de somon
- 700 g cartofi
- ulei de masline
- cimbru
- rozmarin
- 1 legatura marar
- sare
Mod de preparare
- Asezoneaza somonul cu sare, piper, cimbru si ulei de masline si pune-l pe gratarul incins, maxim 5 minute, intorcandu-l pe toate partile, pentru a se rumeni.
- Taie cartofii cubulete si pune-i la fiert, in apa cu sare.
- Dupa ce au fiert, amesteca-i cu ulei de masline, sare, piper si rozmarin.
- Pune-i pe un platou si presara marar proaspat tocat pe deasupra.
- La sfarsit, asaza fileurile de somon deasupra cartofilor.