Somon la gratar cu cartofi natur

Actualizat: 17 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Pacientii care sufera de duodenita, la fel ca si cei care sunt diagnosticati cu ulcer, gastrita sau alte boli digestive, sunt nevoiti sa tina regim alimentar restrictiv.

Somonul la gratar cu cartofi natur este un preparat permis in dieta pentru bolnavii de duodenita, intrucat nu provoaca aciditate sau disconfort digestiv

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Asezoneaza somonul cu sare, piper, cimbru si ulei de masline si pune-l pe gratarul incins, maxim 5 minute, intorcandu-l pe toate partile, pentru a se rumeni.
  2. Taie cartofii cubulete si pune-i la fiert, in apa cu sare.
  3. Dupa ce au fiert, amesteca-i cu ulei de masline, sare, piper si rozmarin.
  4. Pune-i pe un platou si presara marar proaspat tocat pe deasupra.
  5. La sfarsit, asaza fileurile de somon deasupra cartofilor.

Citeste si despre:

Cele mai sanatoase 25 de alimente pentru inima Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Plan de detoxifiere pentru 7 zile Dieta potrivita pacientilor cu alergii de primavara