Somon la gratar cu cartofi natur

Actualizat: 17 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Pacientii care sufera de duodenita, la fel ca si cei care sunt diagnosticati cu ulcer, gastrita sau alte boli digestive, sunt nevoiti sa tina regim alimentar restrictiv.

Somonul la gratar cu cartofi natur este un preparat permis in dieta pentru bolnavii de duodenita, intrucat nu provoaca aciditate sau disconfort digestiv

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Asezoneaza somonul cu sare, piper, cimbru si ulei de masline si pune-l pe gratarul incins, maxim 5 minute, intorcandu-l pe toate partile, pentru a se rumeni.
  2. Taie cartofii cubulete si pune-i la fiert, in apa cu sare.
  3. Dupa ce au fiert, amesteca-i cu ulei de masline, sare, piper si rozmarin.
  4. Pune-i pe un platou si presara marar proaspat tocat pe deasupra.
  5. La sfarsit, asaza fileurile de somon deasupra cartofilor.

Citeste si despre:

Somon la gratar II Somon la gratar I Somon pe gratar cu garnitura de orez brun Burger cu somon Salata de somon cu piersici Cartofi la cuptor cu parmezan Cartofi dulci cu usturoi Cum recunosti rapid un accident vascular cerebral. Cele trei semne care salveaza vieti Dupa operatiile cardiace sau episoadele post-acute, incepe adevarata lupta: Recuperare cardiovasculara completa la spitalul de recuperare din orasul medical Cartofi copti cu cas Siguranta alimentelor la gratar Legatura dintre gratar si cancer. Cum prevenim efectele nocive? Sandvici cu ou si somon File de cod la gratar cu sos de rosii coapte Cartofi copti cu dressing de smantana 10 alimente si preparate bune de gatit pe gratar