Placinta de orez cu ton

Actualizat: 23 Septembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Informatii nutritionale:

Calorii: 305
Grasimi totale: 13.6g
Colesterol: 117 mg


Ingrediente:


Mod de preparare:

  1. Puneti orezul la fiert in apa intr-o cratita, la foc iute. Cand incepe sa fiarba, acoperiti cratita cu un capac si lasati focul mai mic, timp de 20-25 minute pana cand orezul este fiert si lichidul absorbit.
  2. Se incalzeste cuptorul la 175 C.
  3. Se bat spuma albusurile de ou, cateva minute, intr-un castron si se lasa deoparte.
  4. Se topeste untul intr-o cratita mare, la foc mediu-scazut. Se adauga in ploaie faina, sarea si piperul si se amesteca pana cand compozitia devine o pasta maronie, aproximativ 5 minute. Se adauga treptat, amestecand incontinuu, laptele si se lasa compozitia sa fiarba la foc mediu timp de 5 minute.
  5. Se bat galbenusurile intr-un bol separat, apoi se adauga amestecand cu un tel, treptat, cantitatea de lapte. Compozitia se prajeste intr-o tigaie, timp de 2 minute.
  6. Inlaturati sosul cu lapte de pe foc si amestecati-l cu orez, ton, ceapa si suc de lamaie. Amestecati cu grija pana se omogenizeaza si turnati compozitia intr-un vas de yena.
  7. Introduceti vasul in cuptorul preincalzit pana cand compozitia se coace in centru si capata o culoare maro-aurie, aproximativ 40 de minute.

Va dorim pofta buna!


Citeste si despre:

10 alimente indicate in prevenirea stresului! Deficienta de fier afecteaza majoritatea copiilor Dieta cu orez Orezul brun vs orezul alb - beneficii si atentionari Krill Oil si Drojdia de orez rosu reduc colesterolul si trigliceridele Cum trebuie sa prepari orezul pentru a nu te intoxica cu arsenic? Dieta BRAT: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Alergiile la peste Consumul de gluten: benefic sau nociv Bauturile carbogazoase: 15 motive pentru a renunta la ele Remedii la domiciliu pentru tratarea raguselii Specialistii ne sfatuiesc: cum sa facem fata dintilor sensibili! Sfaturi pentru o 'voce sanatoasa' Alimente care previn cancerul de colon
Cere sfatul medicului ×