Placinta de orez cu ton

Actualizat: 23 Septembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Informatii nutritionale:

Calorii: 305
Grasimi totale: 13.6g
Colesterol: 117 mg


Ingrediente:


Mod de preparare:

  1. Puneti orezul la fiert in apa intr-o cratita, la foc iute. Cand incepe sa fiarba, acoperiti cratita cu un capac si lasati focul mai mic, timp de 20-25 minute pana cand orezul este fiert si lichidul absorbit.
  2. Se incalzeste cuptorul la 175 C.
  3. Se bat spuma albusurile de ou, cateva minute, intr-un castron si se lasa deoparte.
  4. Se topeste untul intr-o cratita mare, la foc mediu-scazut. Se adauga in ploaie faina, sarea si piperul si se amesteca pana cand compozitia devine o pasta maronie, aproximativ 5 minute. Se adauga treptat, amestecand incontinuu, laptele si se lasa compozitia sa fiarba la foc mediu timp de 5 minute.
  5. Se bat galbenusurile intr-un bol separat, apoi se adauga amestecand cu un tel, treptat, cantitatea de lapte. Compozitia se prajeste intr-o tigaie, timp de 2 minute.
  6. Inlaturati sosul cu lapte de pe foc si amestecati-l cu orez, ton, ceapa si suc de lamaie. Amestecati cu grija pana se omogenizeaza si turnati compozitia intr-un vas de yena.
  7. Introduceti vasul in cuptorul preincalzit pana cand compozitia se coace in centru si capata o culoare maro-aurie, aproximativ 40 de minute.

Va dorim pofta buna!


Citeste si despre:

Salata de ton cu avocado Burger cu ton Salata mediteraneana cu fasole si ton Salata de ton cu mazare Chiftele de varza si ton Salata de ton marinat Orez cu sos iute O vizita de referinta: Dr. Richard G. Fessler, pionier in neurochirurgie, la Bucuresti 5 tipuri de interventii in care poate fi utilizat robotul Brainlab Orez fiert cu broccoli si pui Orez brun cu carne de curcan Supa de ceapa Dieta cu orez Somon pe gratar cu garnitura de orez brun Budinca de orez cu pere si scortisoara Piept de pui cu lamaie si ceapa