Peste aromat cu ciuperci
Actualizat: 27 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Carnea de peste este permisa in cantitati moderate in dieta bolnavilor cu insuficienta renala.
Aportul de grasimi sanatoase este completat de cantitatea de antioxidanti din ierburile aromatice adaugate acestui preparat deosebit.
Ingrediente
- 450 de grame fileuri de peste fara piele
- 120 grame ciuperci champignon curatate si spalate
- 120 grame telina taiata marunt
- 120 grame ardei gras verde, taiat cubulete
- 60 ml apa
- 225 ml sos de rosii
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 jumatate de lingurita cuisoare
- 1 lingurita chimen uscat
- 1 jumatate de lingurita praf de usturoi
- 1 jumatate de lingurita cimbru
- 30 ml ulei de masline
Mod de preparare
- Sotati ciupercile, ardeiul gras si telina in uleiul de masline, pana se fragezesc.
- Adaugati restul ingredientelor (in afara de peste) in aceasta compozitie si amestecati bine.
- Separat, tapetati o tava de copt cu hartie de pergament si asezati fileurile de peste intr-un strat uniform.
- Acoperiti-le apoi cu mixtura din legume si condimente.
- Coaceti carnea la 175 de grade Celsius, timp de 15-20 de minute.