Pachetele de somon
Actualizat: 10 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Pacientii diagnosticati cu pancreatita trebuie sa limiteze pe cat posibil aportul de grasimi saturate in dieta.
Sunt recomandate preparatele axate preponderent pe fructe, legume, cereale integrale, leguminoase, lactatele degresate si carne slaba (pui, curcan sau peste).
Ingrediente
- 100 grame somon la conserva
- 1 lingura de coriandru proaspat si maruntit
- 2 dovlecei
- 2 cepe mici taiate cat mai fin
- 2 lingurite de iaurt degresat
- piper negru dupa gust
- 4 foi de placinta
- 1 lingura ulei de rapita
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Ungeti foile de placinta cu o cantitate cat mai mica de ulei de rapita.
- Puneti somonul intr-un bol, adaugati coriandrul si amestecati bine.
- Taiati dovlecelul pe verticala si introduceti-l in cuptorul cu microunde cateva minute, pana cand pulpa se inmoaie.
- Folosind o lingura, adunati interiorul moale din dovlecel si amestecati-l cu somonul si coriandrul.
- Adaugati ceapa si piperul.
- Taiati foile de placinta in cate sase patrate cu latura de aproximativ 10 cm
- Asezati cate o lingura plina varf in centrul fiecarui patrat, apoi aduceti laturile acestuia impreuna, apasand bine margini.
- Puneti pachetelele de somon intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti timp de 15 minute.
- Serviti preparatul cu salata verde sau salata de primavara asortata.