Cod cu ceapa caramelizata si mirodenii
Actualizat: 08 Decembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Carnea de cod este usoara, frageda si o sursa excelenta de proteine.
Ceapa caramelizata din acest preparat ii adauga un gust dulce bogat, extrem de apreciat de gurmanzi.
Reteta poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de diabet de tip II, afectiuni osoase, tulburari de vedere sau boli cardiace.
Ingrediente
- 1 ceapa mare, taiata julien
- 1 sfert de lingurita de sare mare
- 1 jumatate de ligurita piper negru
- 85 ml ulei de masline extravirgin
- 85 ml otet din cidru de mere
- 1 jumatate de lingurita hrean ras
- 1 lingura patrunjel proaspat, tocat fin
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 2 linguri zeama de lamaie
- 500 de grame file de cod
Mod de preparare
- Incepeti prin a carameliza ceapa intr-o tigaie. Incalziti-o la foc mediu timp de un minut, turnati cateva picaturi de ulei de masline si adaugati ceapa.
- Lasati-o la prajit acoperita cu un capac, amestecand din cand in cand si adaugand 1-2 linguri de apa, cand incepe sa se prinda de fundul tigaii.
- Separat, amestecati restul uleiului de masline, otetul, hreanul, patrunjelul, coaja de lamaie si zeama de lamaie, pentru a prepara un sos perfect pentru marinarea pestelui.
- Taiati fileurile de cod in bucati potrivite si asezonati-le cu sare si piper.
- Prajiti pestele intr-o tigaie cu strat anti-aderent cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand carnea se patrunde bine.
- Transferati pestele intr-un bol adanc si turnati peste acesta sosul preparat anterior.
- Asezonati cu ceapa caramelizata si serviti preparatul dupa 15 minute, astfel incat aromele sa se intrepatrunda suficient.