Burger cu ton
Actualizat: 22 Septembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Informati nutritionale/portie:
Calorii: 223
Proteine: 27g
Grasimi 9g
Ingrediente:
- 450 g ton, maruntit
- 1 ceapa mica tocata marunt
- 3 bucati praz de la care se foloseste doar partea verde
- 2 linguri de usturoi fin tocat
- 2 linguri de ghimbir proaspat tocat subtire
- 25 g coriandru, tocat
- 1 lingura mustar
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita sos iute
- 65 g de faina
- 1 lingura sare
- ulei pentru gatit
- 4 chifle
Mod de preparare:
- Se amesteca fin ingredientele din prima coloana cu ajutorul unui blander sau alt pasator.
- Continutul se modeleaza in forma de burgeri (4) care se aseaza pe o farfurie fara sa se atinga unul de altul si se introduce la frigider, acoperit bine cu o folie de plastic, timp de o ora.
- Se pune faina si sarea intr-o farfurie si se amesteca. Se dau burgerii de ton prin faina pe ambele parti. Se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins, la foc mediu. Se lasa sa se prajeasca aproximativ 2 minute pe fiecare parte.
- Burgerii trebuie asezati in tigaie, in asa feli incat sa nu se atinga.
- Chiflele se taie in doua felii si se pun burgerii intre ele.
Va dorim pofta buna!