Burgerul cu somon este o varianta mai sanatoasa a burgerului american, datorita acizilor esentiali omega-3 furnizati de pestele gras.
Acesti nutrienti importanti ajuta la tratarea cu succes a anemiei, prin efectul de intarire a imunitatii. Reteta este suficienta pentru 6 portii.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la temperatura medie si puneti o jumatate din pesmet intr-o farfurie intinsa. Intr-un bol mediu, amestecati restul ingredientelor, cu exceptia uleiului de masline, castravetilor si a chiflelor. Framantati bine compozitia si formati in palme 6 chiftele plate, de aproximativ 1 cm grosime. Treceti chiftelele prin pesmet si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de pergament, unsa cu ulei de masline. Coaceti carnea timp de 8-12 minute, intorcand chiftele pe ambele parti.
Introduceti chiftelele coapte intre chiflele prajite si asezati deasupra feliile de castraveti. Puteti completa burgerii cu felii de rosii proaspete, salata verde sau alte condimente preferate.