Biban cu capere si sos de rosii

Actualizat: 10 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Pestele este o sursa importanta de proteine si acizi grasi omega-3, esentiali pentru mentinerea sanatatii inimii.

Preparatul este sarac in carbohidrati (o calitate importanta pentru dieta recomandata bolnavilor de diabet zaharat de tip II), contine un numar redus de calorii si furnizeaza din plin vitamina C, pentru o imunitate de fier.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius.
  2. Amestecati rosiile, caperele, zeama de lamaie, 2 linguri de ulei de masline, busuiocul, sarea si piperul intr-un bol.
  3. Asezonati pestele cu boia de ardei iute, apoi impachetati-l in folie de aluminiu unsa cu celelalte doua linguri de ulei.
  4. Coaceti bibanul timp de 10 minute.
  5. Desfaceti foliile de aluminiu si turnati deasupra sosul preparat din rosii si celelalte ingrediente.
  6. Mai introduceti tava la cuptor inca 5 minute, pana cand carnea se desprinde cu usurinta cand o intepati cu furculita.
  7. Presarati deasupra patrunjel si serviti preparatul impreuna cu feliile de lamaie.

Citeste si despre:

Sos de rosii pentru spaghete Crap cu sos de rosii si ardei File de cod la gratar cu sos de rosii coapte File de peste cu sos de rosii Sos de spanac cu iaurt si usturoi Macaroane arabesti cu sos de iaurt si mirodenii Salata de avocado si rosii Unde poti merge cu copilul de urgenta daca are simptome de enterocolita severa? Infectii Urinare recurente – Ghid de Profilaxie Pui cu ciuperci si sos alb Supa crema de rosii si anghinare Pui cu sos File de pastrav cu sos de portocale Paste cu sos de lamaie Paste fara gluten cu sos de nuci Salata cu rosii, ardei si branza