Biban cu capere si sos de rosii

Actualizat: 10 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Pestele este o sursa importanta de proteine si acizi grasi omega-3, esentiali pentru mentinerea sanatatii inimii.

Preparatul este sarac in carbohidrati (o calitate importanta pentru dieta recomandata bolnavilor de diabet zaharat de tip II), contine un numar redus de calorii si furnizeaza din plin vitamina C, pentru o imunitate de fier.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius.
  2. Amestecati rosiile, caperele, zeama de lamaie, 2 linguri de ulei de masline, busuiocul, sarea si piperul intr-un bol.
  3. Asezonati pestele cu boia de ardei iute, apoi impachetati-l in folie de aluminiu unsa cu celelalte doua linguri de ulei.
  4. Coaceti bibanul timp de 10 minute.
  5. Desfaceti foliile de aluminiu si turnati deasupra sosul preparat din rosii si celelalte ingrediente.
  6. Mai introduceti tava la cuptor inca 5 minute, pana cand carnea se desprinde cu usurinta cand o intepati cu furculita.
  7. Presarati deasupra patrunjel si serviti preparatul impreuna cu feliile de lamaie.

Citeste si despre:

Spaghetele - informatii nutritionale 6 retete delicioase pentru mentinerea sanatatii oaselor Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului Dieta potrivita pacientilor cu alergii de primavara Dieta pe timp de vara 30 de modalitati de a pierde 100 de calorii Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Alimentatia pacientilor cu pirozis: sfaturi practice Cum sa pregatiti o pizza sanatoasa Retete culinare pentru tatii ocupati Consumul de paste si mentinerea siluetei Ce trebuie sa stiti despre bolile de inima, sodiu si zahar Un somn linistit pentru bolnavii de reflux gastroesofagian Cele mai bune si mai rele aperitive