Biban cu capere si sos de rosii
Actualizat: 10 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Pestele este o sursa importanta de proteine si acizi grasi omega-3, esentiali pentru mentinerea sanatatii inimii.
Preparatul este sarac in carbohidrati (o calitate importanta pentru dieta recomandata bolnavilor de diabet zaharat de tip II), contine un numar redus de calorii si furnizeaza din plin vitamina C, pentru o imunitate de fier.
Ingrediente
- 250 grame rosii cherry, taiate in jumatate
- 2 linguri de capere, bine scurse
- 2 linguri zeama de lamaie proaspata
- 4 linguri ulei de masline
- 2 linguri busuioc uscat
- un praf de sare
- un praf piper
- 4 fileuri de biban
- 1 lingurita boia de ardei iute
- 2 linguri patrunjel proaspat, taiat fin
- 1 lamaie, taiata felii
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius.
- Amestecati rosiile, caperele, zeama de lamaie, 2 linguri de ulei de masline, busuiocul, sarea si piperul intr-un bol.
- Asezonati pestele cu boia de ardei iute, apoi impachetati-l in folie de aluminiu unsa cu celelalte doua linguri de ulei.
- Coaceti bibanul timp de 10 minute.
- Desfaceti foliile de aluminiu si turnati deasupra sosul preparat din rosii si celelalte ingrediente.
- Mai introduceti tava la cuptor inca 5 minute, pana cand carnea se desprinde cu usurinta cand o intepati cu furculita.
- Presarati deasupra patrunjel si serviti preparatul impreuna cu feliile de lamaie.