Paste cu marar si lamaie
Actualizat: 09 Ianuarie 2015
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Pastele bine fierte sunt recomandate in regimul pentru diaree, insa nu in combinatii cu efect iritativ la nivelul tractului digestiv.
Aceasta reteta de paste cu marar ajuta la reglarea digestiei si nu contine ingrediente care ar putea agrava simptomele diareei.
Ingrediente
- 500 grame paste penne sau melcisori
- 200 grame fasole verde, taiata bucati mici
- 3 linguri ulei de masline
- 3 linguri marar proaspat maruntit
- 3 linguri otet din cidru de mere
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 2 lingurite zahar
- 1 lingurita sare
- 120 grame ardei gras rosu, taiat cuburi
- 120 grame ardei gras verde, taiat cuburi
- 100 grame ceapa dulce, taiata marunt
Mod de preparare
- Puneti o oala cu apa si un praf de sare la fiert.
- Cand da in clocot, adaugati pastele si fasolea verde, lansandu-le la fiert timp de 10-12 minute (pastele trebuie sa fie cat mai moi, iar fasolea frageda).
- Strecurati pastele si fasolea si clatiti-le intr-un jet de apa rece.
- Amestecati restul ingredientelor lichide intr-un bol mare, turnati peste pastele, apoi adaugati ardeii si ceapa.
- Lasati salata la racit, nu o consumati mai calda decat temperatura camerei!