Vinete coapte cu parmezan

Actualizat: 07 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Aceasta reteta excelenta de vinete coapte cu parmezan contine doar 50 kcal intr-o portie si se poate in consuma in siguranta de persoanele care sufera de afectiuni osoase, cardiace, intoleranta la gluten (boala celiaca) sau insomnie.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius si tapetati o tava de copt cu hartie de pergament.
  2. Taiati vanata in 10 rondele potrivite si asezati-le intr-un singur strat pe fundul tavii, nu inainte de a le unge individual cu ulei se masline.
  3. Presarati deasupra sarea si piperul si coaceti-le timp de 20 de minute, pana cand devin moi si maron-aurii.
  4. Scoateti tava de la cuptor si acoperiti fiecare felie de vanata coapta cu sos de rosii, mozzarella, parmezan, oregano si fulgi de ardei iute.
  5. Mai coaceti preparatul 5-10 minute, pana cand branza se topeste vizibil.

Citeste si despre:

12 idei de meniuri lacto-ovo vegetariene care nu depasesc 500 de calorii Vinetele, beneficii si retete sanatoase Ai alergie la vinete? La ce alte alimente trebuie sa renunti Boala Raynaud si fenomenul Raynaud Beneficiile ceaiurilor din plante Zmeura, beneficii pentru sanatate #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Humus - beneficii si retete sanatoase Bananele verzi - informatii nutritionale si beneficii pentru sanatate Ciresele - sursa inepuizabila de antioxidanti Top 8 surse ascunse de sare Aliatii organismului in sezonul rece: antioxidantii Profitati de vara - imbogatiti-va dieta cu legume proaspete! Dieta Dukan
Cere sfatul medicului ×