Vinete coapte cu ardei capia
Actualizat: 10 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
In insuficienta cardiaca, se recomanda nesararea mancarii gatite (nu se foloseste nici vegeta), consumul de alimente si paine fara sare si excluderea produselor procesate, bogate in sodiu (crenvursti, mezeluri, conserve, produse congelate, preparate fast-food etc.).
Ingrediente
- 3 lingurite ulei de masline extravirgin
- 1 vanata mare, taiata rondele de grosime potrivita
- 150 g de ardei capia copti, tocati marunt
- 1 lingurita oregano, busuioc sau cimbru uscate
- 1 jumatate lingurita otet din vin rosu
- 1 catel de usturoi pisat
- un praf de piper
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la temperatura cat mai ridicata si tapetati o tava de copt cu hartie de pergament.
- Ungeti feliile de vinete cu o parte din uleiul de masline si asezati-le intr-un singur strat pe suprafata tavii.
- Coaceti-le timp de 20 de minute, intorcandu-le pe ambele parti.
- Transferati vinetele pe o farfurie.
- Separat, combinati ardeiul copt cu celelalte ingrediente ramase si asezonati feliile de vinete cu acest amestec.