Varza de Bruxelles la cuptor

Actualizat: 12 Decembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Varza de Bruxelles este un aliment cu numeroase beneficii pentru sanatate, recomandat si in regimul persoanelor care sufera de dislipidemie.

Poate fi o garnitura excelenta pentru carnea slaba.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 130 de grade Celsius.
  2. Taiati capetele maronii ale verzelor de Bruxelles si indepartati frunzele ingalbenite.
  3. Amestecati-le intr-un bol cu uleiul de masline, sarea si piperul.
  4. Tapetati o tava cu hartie de pergament si coaceti varza timp de 35-40 de minute (pana devine crocanta la exterior si frageda in interior).
  5. Schimbati din cand in cand pozitia verzelor in tava, astfel incat sa se rumeneasca uniform.
  6. Serviti preparatul imediat.

Citeste si despre:

Supa de varza Surse vegetale de fier Ce beneficii ofera varza pentru sanatate Dieta cu supa de varza - beneficii si riscuri Salata de varza rosie cu mere Dieta cu supa de varza Chiftele de varza si ton 5 tipuri de interventii in care poate fi utilizat robotul Brainlab Cum iti protejeaza pigmentul macular ochii in fiecare zi Salata de varza Remedii ayurvedice pentru hemoroizi Bibilica cu varza Cotlet de porc la cuptor Cartofi dulci la cuptor Cartofi dietetici la cuptor Pericolele la care ne expunem cand incalzim mancare la cuptorul cu microunde