Sos Tetrazzini
Actualizat: 15 Ianuarie 2015
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Sosul Tretazzini este o specialitate a bucatariei traditionale italienesti, servita in general ca garnitura pentru preparatele din carne de pui (friptura, gratar etc.) sau cu paste.
Acest sos usor poate fi consumat si de persoanele care sufera de insuficienta renala.
Ingrediente
- 500 ml supa de pui limpede, calda
- 180 grame faina alba
- 230 ml lapte cald
- 120 grame unt
- 30 ml vin
Mod de preparare
- Topiti untul intr-o oala si incorporati faina.
- Adaugati imediat laptele si supa calda de pui (strecurata), amestecand constant pentru a preveni formarea de cocoloase.
- Fierbeti sosul la foc potrivit, pana devine gros si omogen.
- Spre final, adaugati vinul si amestecati bine.
- Lasati preparatul sa se raceasca un sfert de ora inainte sa il serviti alaturi de carnea de pui.