Quinoa cu ciuperci si ceapa caramelizata

Actualizat: 17 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Quinoa este o cereala integrala care poate fi consumata de persoanele cu intoleranta la gluten, fiind o sursa excelenta de proteine.

Preparatul care combina quinoa cu ciupercile si ceapa caramelizata poate fi consumata si de cardiaci.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Spalati bine quinoa in apa rece.
  2. Puneti supa de legume la fiert si adaugati quinoa cand da in clocot.
  3. Acoperiti oala, dati focul mai mic si lasati quinoa sa fiarba incet timp de 12-15 minute (sau pana cand cerealele absorb tot lichidul).
  4. Luati oala de pe foc.
  5. Incalziti uleiul intr-o tigaie si sotati ceapa timp de 15 minute, amestecand din cand in cand.
  6. Adaugati ciupercile si sotati totul timp de 5 minute.
  7. Asezonati cu sare si piper.
  8. Turnati peste quinoa deja gatita si amestecati bine.
  9. Garnisiti preparatul cu patrunjelul tocat.


Citeste si despre:

Beneficiile pe culori ale fructelor si legumelor Quinoa, informatii utile si retete sanatoase Ceapa, beneficii pentru sanatate Ceapa si usturoiul pot preveni aparitia unor tipuri de cancer Intoxicatia cu ciuperci Ciuperca piciorului - generalitati #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Quinoa: beneficii nutritionale Ceapa - 100% sanatate naturala Beneficiile pentru sanatate ale ciupercilor Ciupercile medicinale Ciuperca piciorului: 5 reguli pentru a evita infectia Ceapa si usturoiul: aliment sau medicament Beneficiile consumului de ciuperci pentru organism
Cere sfatul medicului ×