Quinoa cu ciuperci si ceapa caramelizata
Actualizat: 17 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Quinoa este o cereala integrala care poate fi consumata de persoanele cu intoleranta la gluten, fiind o sursa excelenta de proteine.
Preparatul care combina quinoa cu ciupercile si ceapa caramelizata poate fi consumata si de cardiaci.
Ingrediente
- 100 grame quinoa uscata
- 300 ml supa de legume limpede fara sare
- 2 lingurite ulei de masline
- 2 cepe mari, taiate Julien
- 230 grame ciuperci champignon
- 1 sfert de lingurita sare mare
- 1 sfert de lingurita piper negru
- 1 lingura patrunjel proaspat, tocat marunt
Mod de preparare
- Spalati bine quinoa in apa rece.
- Puneti supa de legume la fiert si adaugati quinoa cand da in clocot.
- Acoperiti oala, dati focul mai mic si lasati quinoa sa fiarba incet timp de 12-15 minute (sau pana cand cerealele absorb tot lichidul).
- Luati oala de pe foc.
- Incalziti uleiul intr-o tigaie si sotati ceapa timp de 15 minute, amestecand din cand in cand.
- Adaugati ciupercile si sotati totul timp de 5 minute.
- Asezonati cu sare si piper.
- Turnati peste quinoa deja gatita si amestecati bine.
- Garnisiti preparatul cu patrunjelul tocat.