Quinoa cu ciuperci si ceapa caramelizata

Actualizat: 17 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Quinoa este o cereala integrala care poate fi consumata de persoanele cu intoleranta la gluten, fiind o sursa excelenta de proteine.

Preparatul care combina quinoa cu ciupercile si ceapa caramelizata poate fi consumata si de cardiaci.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Spalati bine quinoa in apa rece.
  2. Puneti supa de legume la fiert si adaugati quinoa cand da in clocot.
  3. Acoperiti oala, dati focul mai mic si lasati quinoa sa fiarba incet timp de 12-15 minute (sau pana cand cerealele absorb tot lichidul).
  4. Luati oala de pe foc.
  5. Incalziti uleiul intr-o tigaie si sotati ceapa timp de 15 minute, amestecand din cand in cand.
  6. Adaugati ciupercile si sotati totul timp de 5 minute.
  7. Asezonati cu sare si piper.
  8. Turnati peste quinoa deja gatita si amestecati bine.
  9. Garnisiti preparatul cu patrunjelul tocat.


Citeste si despre:

Parfait cu quinoa si iaurt Cod cu ceapa caramelizata si mirodenii Briose cu branza si ceapa Friptura de vita cu ciuperci Quinoa, informatii utile si retete sanatoase Tarta cu ciuperci si branza de capra Risotto cu ciuperci si cimbru Rutina de ingrijire a dermatologilor - 5 secrete pe care le poti incerca si tu Cat costa fertilizarea in vitro (FIV)? De ce pretul exact este greu de estimat Pancakes cu quinoa si banane caramelizate Mazare verde cu ciuperci Ceapa si usturoiul: aliment sau medicament Ciuperci umplute cu legume Quinoa: beneficii nutritionale Toast cu ciuperci Intoxicatia cu ciuperci