Piure de morcovi cu orez
Actualizat: 22 Decembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest preparat recomandat in perioade de recuperare dupa debutul varsaturilor este usor de gatit si digerat, fiind benefic inclusiv femeilor insarcinate cu greturi persistente.
Ingrediente
- 100 grame orez brun
- 300 ml apa
- 2 morcovi medii, taiati felii
- 1 jumatate de lingurita patrunjel uscat
- 1 sfert de lingurita chimen
Mod de preparare
- Umpleti o oala cu apa si adaugati orezul, lasandu-l la fiert acoperit circa 30 de minute (amestecati din cand in cand).
- Adaugati morcovul, acoperiti si mai lasati oala la fiert inca 15 minute.
- Transferati apoi orezul, morcovul, patrunjelul si chimenul in recipientul blenderului si procesati, pana obtineti un piure (adaugati apa fiarta din oala, daca este necesar).
- Consumati preparatul imediat.