Piure de cartofi dulci cu aroma de portocala
Actualizat: 05 Decembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
In tratarea afectiunilor colecistului, se recomanda un regim alimentar cat mai dietetic.
Piureul de cartofi dulci (legume benefice in bolile vezicii biliare) cu aroma de portocala este un preparat sarac in grasimi, foarte aromat, constituind o garnitura excelenta pentru carne.
Ingrediente
- 4 cartofi dulci, curatati de coaja si taiati cuburi
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingura suc de portocale
- un strop de zeama de lamaie
- 1 lingura de unt
- 4 frunze de salvie proaspata
Mod de preparare
- Puneti cartofii la fiert intr-o oala mare timp de 10 minute, pana cand devin fragezi.
- Scurgeti apoi apa si puneti din nou cartofii pe aragaz, la foc mic, timp de 30 de minute (pana se usuca la suprafata vizibil).
- Zdrobiti apoi legumele si amestecati-le cu uleiul de masline, sucul de portocale si zeama de lamaie.
- Separat, topiti untul intr-o oala mica, impreuna cu frunzele de salvie.
- Lasati-l pe foc pana cand spumega si observati ca apar mici pete maronii in compozitia sa.
- Turnatul untul aromat peste piure si serviti preparatul imediat (puteti pastra frunzele de salvie pentru decor).