Piure de cartofi dulci cu aroma de portocala

Actualizat: 05 Decembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In tratarea afectiunilor colecistului, se recomanda un regim alimentar cat mai dietetic.

Piureul de cartofi dulci (legume benefice in bolile vezicii biliare) cu aroma de portocala este un preparat sarac in grasimi, foarte aromat, constituind o garnitura excelenta pentru carne.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Puneti cartofii la fiert intr-o oala mare timp de 10 minute, pana cand devin fragezi.
  2. Scurgeti apoi apa si puneti din nou cartofii pe aragaz, la foc mic, timp de 30 de minute (pana se usuca la suprafata vizibil).
  3. Zdrobiti apoi legumele si amestecati-le cu uleiul de masline, sucul de portocale si zeama de lamaie.
  4. Separat, topiti untul intr-o oala mica, impreuna cu frunzele de salvie.
  5. Lasati-l pe foc pana cand spumega si observati ca apar mici pete maronii in compozitia sa.
  6. Turnatul untul aromat peste piure si serviti preparatul imediat (puteti pastra frunzele de salvie pentru decor).

Citeste si despre:

Cartofi dulci cu usturoi Cartofi dulci cu aroma de portocale Piure de cartofi cu usturoi Supa de cartofi dulci si ghimbir 9 motive sa consumati mai multi cartofi dulci Cartofi dulci la cuptor Tocanita de vita cu cartofi dulci Sensibilitatea la lumina puternica – cand soarele devine prea intens si ce putem face Scapa de matreata si dermatita seboreica – Descopera solutia testata pe toate tipurile de par! Piure de vinete cu iaurt Briose din carne de vita cu piure de cartofi Cartofi la cuptor cu parmezan Crochete de pui cu cartofi Burgeri cu cartofi dulci si fasole Cum evitati pofta de alimente dulci? Cartofi copti cu cas