Pilaf de mei, quinoa si linte

Actualizat: 02 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Indiferent de forma in care sunt consumate, cerealele integrale nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al pacientului diagnosticat cu hepatita.

Aceste alimente asigura un aport semnificativ de fibre si minerale si mentin echilibrul tractului digestiv.

Fructele proaspete (in special citrice, fructe de padure si mere), legumele verzi (gatite la aburi), carnea de pui, curcan sau vita si pestele sunt componente de baza in dieta unui bolnav de hepatita.

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare si adaugati ceapa, lasand-o pe foc pana devine transparenta.
  2. Introduceti apoi in oala usturoiul, ghimbirul si coriandrul, amestecati si adaugati meiul, lintea si quinoa.
  3. Turnati peste supa de legume si ciupercile.
  4. Dati focul mai mic, acoperiti oala cu capac si lasati totul la fiert inca 15-20 de minute.
  5. Serviti preparatul imediat.

Citeste si despre:

3 cereale integrale pe care sa le consumati mai des in retete sanatoase Meiul, lintea si hameiul in alimentatia sanatoasa Cat de sanatoase sunt floricele de porumb? Sfaturi pentru a obtine beneficii din consumul de cereale integrale De ce romanii nu cer ajutor de la psiholog? Dieta pentru hipoglicemie 10 modalitati simple pentru cresterea aportului de fibre #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Motive pentru o viata activa Profilul nutritional al alimentelor Fatete de portelan Dieta Pritikin Intoleranta la gluten Detoxifiere naturala de primavara Piramida alimentatiei
Cere sfatul medicului ×