Pilaf de mei, quinoa si linte
Actualizat: 02 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Indiferent de forma in care sunt consumate, cerealele integrale nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al pacientului diagnosticat cu hepatita.
Aceste alimente asigura un aport semnificativ de fibre si minerale si mentin echilibrul tractului digestiv.
Fructele proaspete (in special citrice, fructe de padure si mere), legumele verzi (gatite la aburi), carnea de pui, curcan sau vita si pestele sunt componente de baza in dieta unui bolnav de hepatita.
Ingrediente:
- 1 ceapa mica, taiata marunt
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 1 catel de usturoi pisat
- 2 lingurite ghimbir proaspat ras
- 2 lingurite coriandru uscat
- 130 grame mei
- 60 grame linte rosie
- 60 grame quinoa
- 1 litru supa de legume
- 1 lingurita turmeric (optional)
- 100 grame ciuperci taiate marunt
Mod de preparare:
- Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare si adaugati ceapa, lasand-o pe foc pana devine transparenta.
- Introduceti apoi in oala usturoiul, ghimbirul si coriandrul, amestecati si adaugati meiul, lintea si quinoa.
- Turnati peste supa de legume si ciupercile.
- Dati focul mai mic, acoperiti oala cu capac si lasati totul la fiert inca 15-20 de minute.
- Serviti preparatul imediat.