Pilaf de mei, quinoa si linte

Actualizat: 02 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Indiferent de forma in care sunt consumate, cerealele integrale nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al pacientului diagnosticat cu hepatita.

Aceste alimente asigura un aport semnificativ de fibre si minerale si mentin echilibrul tractului digestiv.

Fructele proaspete (in special citrice, fructe de padure si mere), legumele verzi (gatite la aburi), carnea de pui, curcan sau vita si pestele sunt componente de baza in dieta unui bolnav de hepatita.

Ingrediente:

Mod de preparare:

  1. Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare si adaugati ceapa, lasand-o pe foc pana devine transparenta.
  2. Introduceti apoi in oala usturoiul, ghimbirul si coriandrul, amestecati si adaugati meiul, lintea si quinoa.
  3. Turnati peste supa de legume si ciupercile.
  4. Dati focul mai mic, acoperiti oala cu capac si lasati totul la fiert inca 15-20 de minute.
  5. Serviti preparatul imediat.

Citeste si despre:

Parfait cu quinoa si iaurt Pilaf cu pui Quinoa, informatii utile si retete sanatoase Quinoa: beneficii nutritionale Pancakes cu quinoa si banane caramelizate Supa de linte cu tofu Supa de linte si morcovi Tu esti atent la retractiile gingivale? Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Supa de linte Pilaf dietetic cu carne de vitel Meiul, lintea si hameiul in alimentatia sanatoasa 3 cereale integrale pe care sa le consumati mai des in retete sanatoase Quinoa cu ciuperci si ceapa caramelizata Sos de linte cu ghimbir Quinoa cu iaurt, struguri si seminte