Pilaf cu fasole rosie

Actualizat: 27 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Pacientii care sufera de gastrita trebuie sa consume portii suficiente de fibre solubile si insolubile.

Acestea contribuie la stimularea procesului de digestie si se regasesc predominant in alimente ca cereale integrale, fasole boabe, legume si fructe nedecojite etc.

Fasolea rosie este o sursa excelenta de fibre, alaturi de orez, recomandat in tulburarile gastrice.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalziti uleiul de masiline intr-o oala medie, la foc potrivit.
  2. Sotati usturoiul, ceapa si ardeiul gras, pana devin fragede.
  3. Adaugati apoi fasolea rosie, pudra de usturoi, sarea si piperul.
  4. Dati focul mai mic si lasati totul la inabusit.
  5. Separat, puneti la fiert supa de pui, iar cand da in clocot, adaugati orezul si untul.
  6. Lasati totul la fiert cel putin 20 de minute, pana cand orezul devine fraged.
  7. Turnati peste orez mixtura de fasole si amestecati bine.
  8. Garnisiti preparatul cu coriandrul proaspat.

Citeste si despre:

Alimente bogate in antioxidanti Piramida alimentatiei Indigestia: tratament homeopat Alimente usoare de vara Recomandari dietetice pentru pacientii cu hipertensiune arteriala 13 alimente benefice sanatatii femeilor Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 5 vitamine pentru o dezvoltare sanatoasa a copilului Deficienta de fier afecteaza majoritatea copiilor Motive pentru care va simtiti mereu obositi Ce sa mananci ca sa nu faci cancer: un nou plan alimentar Remedii eficiente pentru imbunatatirea digestiei Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase Carnea rosie si efectele sale asupra sanatatii
Cere sfatul medicului ×