Pilaf cu fasole rosie

Actualizat: 27 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Pacientii care sufera de gastrita trebuie sa consume portii suficiente de fibre solubile si insolubile.

Acestea contribuie la stimularea procesului de digestie si se regasesc predominant in alimente ca cereale integrale, fasole boabe, legume si fructe nedecojite etc.

Fasolea rosie este o sursa excelenta de fibre, alaturi de orez, recomandat in tulburarile gastrice.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalziti uleiul de masiline intr-o oala medie, la foc potrivit.
  2. Sotati usturoiul, ceapa si ardeiul gras, pana devin fragede.
  3. Adaugati apoi fasolea rosie, pudra de usturoi, sarea si piperul.
  4. Dati focul mai mic si lasati totul la inabusit.
  5. Separat, puneti la fiert supa de pui, iar cand da in clocot, adaugati orezul si untul.
  6. Lasati totul la fiert cel putin 20 de minute, pana cand orezul devine fraged.
  7. Turnati peste orez mixtura de fasole si amestecati bine.
  8. Garnisiti preparatul cu coriandrul proaspat.

Citeste si despre:

Pilaf cu pui Pilaf dietetic cu carne de vitel Fasole rosie cu legume Salata mediteraneana cu fasole si ton Beneficiile si efectele secundare ale terapiei cu lumina rosie Tocanita de pui cu fasole si spanac Supa toscana de fasole alba Cum recunosti rapid un accident vascular cerebral. Cele trei semne care salveaza vieti Dupa operatiile cardiace sau episoadele post-acute, incepe adevarata lupta: Recuperare cardiovasculara completa la spitalul de recuperare din orasul medical Sucul de sfecla rosie si hipertensiunea arteriala Supa de cartofi, fasole si iaurt Ceapa rosie - alimentul cu multiple beneficii asupra organismului Salata de varza rosie cu mere Burgeri cu cartofi dulci si fasole Fasole verde cu carnati Consumul de carne rosie este nociv pentru sanatate?