Orez cu sunca si mazare
Actualizat: 17 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Ingrediente:
- 2 felii groase de sunca
- 3 linguri de ulei de masline
- 100 g orez
- 2 pachete congelate mazare
- 2 pahare de bulion
- 1 pahar de vin alb
- 1/2 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se taie sunca cuburi
- Intr-o oala mare, se incalzeste uleiul. Se rumenesc cuburile de sunca apoi se adauga mazarea congelata si se amesteca bine.
- Se adauga in oala orezul si se umezeste cu vinul alb.
- Se adauga bulionul, sare si piper.
- Acoperiti oala si fierbeti la foc mic pana cand este gata (circa 20 de min).
Tipsuri pentru dieta
Este o reteta bine echilibrata: cerealele si legumele contin glucide si proteine vegetale, sunca, proteine de origine animala, uleiul de masline acizi grasi nesaturati, iar patrunjelul vitamine.
Va dorim pofta buna!