Cuscus tunisian cu legume

Actualizat: 28 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cuscusul tunisian cu legume este un preparat dietetic potrivit pentru dieta bolnavilor de ulcer, intrucat nu creste aciditatea stomacala, contine fibre, vitamine, minerale si antioxidanti, nutrienti importanti in orice alimentatie echilibrata.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare, la foc mediu.
  2. Adaugati ceapa, dovlecelul si morcovii si sotati legumele, amestecand din cand in cand, pana devin fragede (aproximativ 5 minute).
  3. Adaugati si ardeiul si ciupercile si lasati-le la fiert circa 3 minute.
  4. Turnati peste legume supa si condimentati cu nucsoara, sarea si coriandrul.
  5. Asteptati sa dea in clocot, reduceti focul si adaugati rosiile, apoi cuscusul.
  6. Amestecati ingredientele, acoperiti oala si luati-o de pe foc.
  7. Asteptati 5 minute si verificati cuscusul cu o furculita (ar trebui sa absoarba circa jumatate din lichid).
  8. Asezonati preparatul cu parmezanul ras.

Citeste si despre:

Fructe si legume de iarna. Conditii de depozitare si moduri de preparare Cat inseamna o portie de fructe sau legume? Conceptii gresite despre legume si slabire Beneficiile sucurilor de legume pentru sanatate Profitati de vara - imbogatiti-va dieta cu legume proaspete! Fructe si legume care ard grasimile Beneficiile fructelor si legumelor de vara #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Cele mai sanatoase fructe si legume de toamna Cum sa mancati mai multe legume verzi Fructele si legumele inseamna fericire Beneficiile legumelor de primavara pentru sanatate 10 legume cu continut redus de carbohidrati 10 legume pe care trebuie sa le consumati iarna aceasta 5 legume mai putin comune si cum pot fi consumate
Cere sfatul medicului ×