Cuscus tunisian cu legume

Actualizat: 28 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Cuscusul tunisian cu legume este un preparat dietetic potrivit pentru dieta bolnavilor de ulcer, intrucat nu creste aciditatea stomacala, contine fibre, vitamine, minerale si antioxidanti, nutrienti importanti in orice alimentatie echilibrata.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare, la foc mediu.
  2. Adaugati ceapa, dovlecelul si morcovii si sotati legumele, amestecand din cand in cand, pana devin fragede (aproximativ 5 minute).
  3. Adaugati si ardeiul si ciupercile si lasati-le la fiert circa 3 minute.
  4. Turnati peste legume supa si condimentati cu nucsoara, sarea si coriandrul.
  5. Asteptati sa dea in clocot, reduceti focul si adaugati rosiile, apoi cuscusul.
  6. Amestecati ingredientele, acoperiti oala si luati-o de pe foc.
  7. Asteptati 5 minute si verificati cuscusul cu o furculita (ar trebui sa absoarba circa jumatate din lichid).
  8. Asezonati preparatul cu parmezanul ras.

Citeste si despre:

Cuscus cu pui si dovlecel Chiftelute de cuscus cu salata verde Orez cu legume Cuscus marocan Ciuperci umplute cu legume 10 legume cu continut redus de carbohidrati Supa de legume cu porumb Tu esti atent la retractiile gingivale? Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Supa de vita cu legume Profitati de vara - imbogatiti-va dieta cu legume proaspete! Fasole rosie cu legume 14 fructe si legume cu efecte antiimbatranire Salata de legume cu peste Salata de pui cu legume Legume bogate in proteine