Cuscus tunisian cu legume
Actualizat: 28 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Cuscusul tunisian cu legume este un preparat dietetic potrivit pentru dieta bolnavilor de ulcer, intrucat nu creste aciditatea stomacala, contine fibre, vitamine, minerale si antioxidanti, nutrienti importanti in orice alimentatie echilibrata.
Ingrediente
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa rosie, taiata marunt
- 1 dovlecel verde, taiat cubulete
- 1 dovlecel galben, taiat cubulete
- 1 morcov ras
- 1 ardei rosu gras, taiat marunt
- 1 ardei galben gras, taiat marunt
- 150 grame ciuperci feliate
- 1 litru supa de legume limpede (strecurata)
- 1 praf de nucsoara
- 1 sfert lingurita sare
- 1 lingura de coriandru proaspat, maruntit
- 1 rosie taiata felii
- 300 grame cuscus uscat
- 1 lingura parmezan ras
Mod de preparare
- Incalziti uleiul de masline intr-o oala mare, la foc mediu.
- Adaugati ceapa, dovlecelul si morcovii si sotati legumele, amestecand din cand in cand, pana devin fragede (aproximativ 5 minute).
- Adaugati si ardeiul si ciupercile si lasati-le la fiert circa 3 minute.
- Turnati peste legume supa si condimentati cu nucsoara, sarea si coriandrul.
- Asteptati sa dea in clocot, reduceti focul si adaugati rosiile, apoi cuscusul.
- Amestecati ingredientele, acoperiti oala si luati-o de pe foc.
- Asteptati 5 minute si verificati cuscusul cu o furculita (ar trebui sa absoarba circa jumatate din lichid).
- Asezonati preparatul cu parmezanul ras.