Cuscus marocan
Actualizat: 17 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Cuscusul este o sursa excelenta de fibre.
Atunci cand este gatit intr-o maniera dietetica, se transforma intr-o alternativa alimentara buna in regimul recomandat pentru controlul pancreatitei.
Ingrediente
- 250 grame de cuscus
- 500 ml apa fiarta
- 500 ml supa limpede de pui, dietetica
- 2 lingurite ulei de susan
- 2 morcovi medii, fierti si taiati rondele
- 100 grame stafide
- coaja si sucul de la o portocala medie
- 2 linguri de patrunjel proaspat, tocat marunt
Mod de preparare
- Introduceti cuscusul intr-o oala mare si turnati deasupra apa fiarta.
- Amestecati si lasati cerealele sa se umfle cateva minute.
- Incalziti in alta oala supa limpede de pui si asteptati pana da in clocot.
- Adaugati cuscusul, morcovul stafidele.
- Dati focul la mic si amestecati timp de 5 minute.
- Turnati peste sucul de portocale si presarati coaja.
- Amestecati si stingeti focul.
- Asezonati preparatul cu uleiul de susan si patrunjelul proaspat inainte de servire.