Conopida crocanta cu branza parmezan
Actualizat: 08 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Controlul aportului de glucide este esential in controlul diabetului de tip 2.
Se recomanda consumul preponderent de alimente cu un indice glicemic scazut, precum conopida, varza, rosiile, vinetele, ciupercile, ardeiul gras, dovleceii, fasolea verde sau legumele cu frunze verzi.
Ingrediente
- 1 capatana de conopida, taiata in florete mici
- 1 sfert de lingurita sare mare
- 1 sfert de lingurita piper
- 30 grame branza parmezan rasa
- 2-3 linguri ulei de masline
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius.
- Tapetati o tava de copt cu folie de aluminiu si ungeti folia cu ulei de masline.
- Luati fiecare floreta de conopida si ungeti-o cu ulei, apoi asezati-le pe un singur strat in tava.
- Asezonati cu sare si piper si lasati totul la copt timp de 30 minute (pana cand floretele devin usor aramii si crocante pe margini).
- Presarati branza parmezan peste floretele de conopida si mai lasati-le la copt inca 5 minute.
- Serviti preparatul cat este cald.