Caponata

Actualizat: 28 Ianuarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Caponata este un fel de mancare cu specific italienesc preferat de persoanele care urmeaza un regim vegetarian. Reteta poate fi adaptata pentru pacientii cu tulburari de deglutitie, fiind o sursa excelenta de vitamine, minerale si fibre provenite din vegetale.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Curatati vinetele de coaja si taiati-le in cuburi mici, presarati sare deasupra si lasati-le la scurs 30 de minute. Sotati telina intr-o tigaie mare timp de 10 minute, pana se inmoaie bine. Adaugati ceapa si gatiti legumele inca 10 minute, adaugand putina sare.

Sotati cuburile de vinete scurse bine in prealabil in uleiul in care ati sotat telina si ceapa, timp de 8 minute (pana devin aurii). Adaugati otetul, rosiile, sucul de rosii si piperul. Mai lasati totul la fiert 15 minute si garnisiti preparatul cu mugurii de pin.


Citeste si despre:

Tulburarile de deglutitie in disfagia neurogena 4 retete recomandate ca alternative sanatoase la preparate bogate in calorii Humus - beneficii si retete sanatoase Supa crema de conopida 4 retete de desert sanatoase si apetisante Supa de linte si morcovi 6 retete delicioase pentru mentinerea sanatatii oaselor Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului Cosuri cadou cu bauturi premium si delicii de calitate, cheia unui rasfat fara excese de sarbatori Retete sanatoase pentru detoxifierea organismului si mentinerea siluetei 3 retete sanatoase cu peste care scad riscul artritei reumatoide Ovazul, beneficii si retete sanatoase 6 retete potrivite pentru un gratar sau picnic in aer liber Spaghete italienesti cu dovlecei 6 retete sanatoase de vara Reteta Monica Tatoiu