Caponata

Actualizat: 28 Ianuarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Caponata este un fel de mancare cu specific italienesc preferat de persoanele care urmeaza un regim vegetarian. Reteta poate fi adaptata pentru pacientii cu tulburari de deglutitie, fiind o sursa excelenta de vitamine, minerale si fibre provenite din vegetale.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Curatati vinetele de coaja si taiati-le in cuburi mici, presarati sare deasupra si lasati-le la scurs 30 de minute. Sotati telina intr-o tigaie mare timp de 10 minute, pana se inmoaie bine. Adaugati ceapa si gatiti legumele inca 10 minute, adaugand putina sare.

Sotati cuburile de vinete scurse bine in prealabil in uleiul in care ati sotat telina si ceapa, timp de 8 minute (pana devin aurii). Adaugati otetul, rosiile, sucul de rosii si piperul. Mai lasati totul la fiert 15 minute si garnisiti preparatul cu mugurii de pin.


Citeste si despre:

Tulburarile de deglutitie in disfagia neurogena Tulburarile gastrointestinale Prunele - beneficii si retete sanatoase Quinoa, informatii utile si retete sanatoase Somnul si tulburarile de alimentatie Cauze si factori de risc pentru tulburarile endocrine Dieta BRAT: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Tulburarile afective sezoniere Tulburarile endocrine si bolile articulare Fata in fata cu propriile probleme - tulburarile de erectie Tulburari ale vederii de departe (Miopia) Top 20 moduri de a rezolva tulburarile de anxietate si stresul Tulburari de eliminare – Encoprezisul Tulburari comportamentale la copii