Burger vegetal

Actualizat: 25 Septembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Burgerul vegetal este o alternativa sanatoasa la cel din carne.

Poate fi introdus cu succes si in dieta pacientilor diagnosticati cu pancreatita

Ingrediente

1 borcan de ciuperci la conserva (taiate)
2 linguri de ceapa tocata marunt
2 linguri de ciuperci verzi tocate
2 albusuri
3 linguri de pesmet
2 linguri de orez fiert
12 lingurita sos de soia
sare

Mod de preparare

  1. Amesteca toate ingredientele intr-un bol, pana formezi o compozitie consistenta.
  2. Imparte-o in patru burgeri si asezoneaza-i cu sare si putin piper.
  3. Pune pe foc o tigaie nonaderenta cu putin ulei si prajeste burgerii timp de 3 minute pe fiecare parte.
  4. Poti inlocui metoda de prajire cu cea de coacere.
  5. Asaza burgerii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si baga-i la cuptor. Lasa-i pana se rumenesc.
  6. Serveste burgerii in combinatie cu salata verde si rosii.

Citeste si despre:

Alternative sanatoase la proteinele din carne Carnea si leguminoasele. Piramida nutritionala Alimentatia copilului Dieta anticancer - Sfaturi alimentare pentru prevenirea si lupta impotriva cancerului Proteinele in dieta vegana Alimente periculoase in osteoporoza 9 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Alimente bogate in fier Retete sanatoase de toamna Fasolea verde - informatii nutritionale si retete sanatoase Fructe si legume de iarna. Conditii de depozitare si moduri de preparare 6 retete sanatoase de vara Dovleacul, beneficii si retete sanatoase 4 retete cu peste sanatoase si usor de preparat