Budinca de legume

Actualizat: 20 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Alimentatia in ciroza hepatica trebuie sa se bazeze pe un aport echilibrat de nutrienti.

Budincile de legume fac parte din categoria preparatelor culinare recomandate in controlul afectiunilor hepatice.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Curatati morcovii, cartofii si merele de coaja si taiati totul in cubulete.
  2. Amestecati intr-un bol mare legumele si marul cu nucsoara, zaharul, faina, sarea, praful de copt, apa minerala si scortisoara.
  3. Amestecati bine, apoi adaugati oul, untul topit si stafidele.
  4. Dupa ce obtineti o compozitie bine omogenizata, turnati-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introduceti totul la cuptor timp de 1 ora, la temperatura scazuta (circa 100 de grade Celsius).
  5. Garnisiti budinca cu ananas si cirese, daca doriti.

Citeste si despre:

Budinca de ciocolata Budinca de orez cu pere si scortisoara Budinca moale cu legume Budinca de cocos Supa crema de legume verzi Supa de legume 10 legume cu continut redus de carbohidrati Unde poti merge cu copilul de urgenta daca are simptome de enterocolita severa? Infectii Urinare recurente – Ghid de Profilaxie Orez cu legume Legume bogate in proteine Salata de legume Cat inseamna o portie de fructe sau legume? Profitati de vara - imbogatiti-va dieta cu legume proaspete! Supa de legume cu porumb Supa de vita cu legume