Budinca de legume
Actualizat: 20 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Alimentatia in ciroza hepatica trebuie sa se bazeze pe un aport echilibrat de nutrienti.
Budincile de legume fac parte din categoria preparatelor culinare recomandate in controlul afectiunilor hepatice.
Ingrediente
- 150 grame morcovi
- 150 de grame cartofi
- 150 de grame mere
- 1 praf de nucsoara
- 200 grame zahar
- 120 grame faina alba
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita praf de copt
- 150 grame stafide
- 1 lingurita apa minerala
- 1 lingurita scortisoara
- 1 albus de ou
- 2 linguri de unt topit (cu continut redus de grasime)
Mod de preparare
- Curatati morcovii, cartofii si merele de coaja si taiati totul in cubulete.
- Amestecati intr-un bol mare legumele si marul cu nucsoara, zaharul, faina, sarea, praful de copt, apa minerala si scortisoara.
- Amestecati bine, apoi adaugati oul, untul topit si stafidele.
- Dupa ce obtineti o compozitie bine omogenizata, turnati-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introduceti totul la cuptor timp de 1 ora, la temperatura scazuta (circa 100 de grade Celsius).
- Garnisiti budinca cu ananas si cirese, daca doriti.