Budinca de legume

Actualizat: 20 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Alimentatia in ciroza hepatica trebuie sa se bazeze pe un aport echilibrat de nutrienti.

Budincile de legume fac parte din categoria preparatelor culinare recomandate in controlul afectiunilor hepatice.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Curatati morcovii, cartofii si merele de coaja si taiati totul in cubulete.
  2. Amestecati intr-un bol mare legumele si marul cu nucsoara, zaharul, faina, sarea, praful de copt, apa minerala si scortisoara.
  3. Amestecati bine, apoi adaugati oul, untul topit si stafidele.
  4. Dupa ce obtineti o compozitie bine omogenizata, turnati-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introduceti totul la cuptor timp de 1 ora, la temperatura scazuta (circa 100 de grade Celsius).
  5. Garnisiti budinca cu ananas si cirese, daca doriti.

Citeste si despre:

Fructele - surse excelente de antioxidanti Minune intr-un bol: salata de fructe Top 8 surse ascunse de sare 9 motive sa consumati mai multi cartofi dulci Dieta Bernstein Gustari pentru copii: 10 sfaturi sanatoase Ce ar trebui sa stim despre guta De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. Importanta calciului in dieta Sfaturi pentru dieta alimentara de vara Regimul alimentar in cancer Pierderea in greutate: importanta servirii micului-dejun Intoleranta la fructoza Dieta de vara a persoanelor cu diabet Dieta pentru afectiunile gastrointestinale