Tocanita de vita cu vin rosu

Actualizat: 12 Februarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Tocanita de vita cu vin rosu este un preparat sofisticat, bogat in proteine si antioxidanti care protejeaza sanatatea sistemului cardiovascular.

Poate fi consumata in siguranta de pacientii cu diabet de tip I, insa in cantitati moderate. O portie contine circa 250 de kcal si 25 de grame de carbohidrati.

Ingrediente:

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 150 de grade Celsius. Incingeti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta, adaugati ceapa si usturoiul si lasati-le la sotat 6-8 minute, amestecand constant. Transferati-le apoi pe o farfurie.

Adaugati in tigaie restul cantitatii de ulei si prajiti carnea de vita pe ambele parti, pana devine maronie. Asezonati cu sare si piper, reduceti focul, turnati este vinul si amestecati constant, pana da in clocot. Transferati amestecul intr-un recipient termorezistent si adaugati ceapa sotata, salvia si sucul de rosii. Acoperiti totul cu folie alimentara si coaceti timp de 2,5-3 ore, la foc potrivit. Inainte de servire, indepartati frunzele de salvie si presarati deasupra patrunjelul.


Citeste si despre:

Beneficiile vinului rosu Beneficiile unui pahar de vin rosu Legatura dintre consumul moderat de vin rosu si sanatatea intestinala Este intr-adevar vinul mai sanatos decat berea? Antioxidantii Sucul de rodie imbunatateste sanatatea inimii Dieta franceza Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top 6 retete sanatoase de vara 10 trucuri pentru a reduce colesterolul Top 8 surse ascunse de sare Aliatii organismului in sezonul rece: antioxidantii Dieta pentru detoxifierea de primavara Hipercolesterolemia: Alimente sanatoase pentru inima 10 mituri despre dieta bolnavilor de diabet