Pui tras la tigaie cu ghimbir si miere
Actualizat: 22 Decembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Puiul tras la tigaie cu miere este un preparat aromat, gustos si sigur pentru consum in cazul persoanelor care sufera de pancreatita.
Ghimbirul, ingredientul surpriza din preparat, aduce beneficii directe digestiei, imbunatatind si functionarea pancreasului.
Ingrediente:
- 2 lingurite ulei de susan
- 1 ceapa mare, curatata si taiata julien
- 400 de grame carne de pui fara piele (preferabil piept)
- 250 de grame fasole verde, taiata bucati
- 200 grame mazare congelata
- 1 ardei rosu gras, curatat de seminte si taiat felii
- 1 lingurita de ghimbir ras
- 1 lingura de miere
- 1 lingura sos de soia fara sare
- 1 lingura zeama de lamaie
- 50 ml suc de portocale
- 100 grame orez fiert (la alegere)
Mod de preparare:
- Incingeti uleiul de susan intr-un wok sau o tigaie anti-aderenta si sotati ceapa si puiul, amestecand constant, pana cand puiul devine aramiu.
- Adaugati fasolea verde, mazarea, ardeiul si ghimbirul si continuati sa amestecati ingredientele inca 3-4 minute.
- Combinati mierea, sosul de soia si sucul de portocale intr-un bol, apoi turnati acest dressing peste puiul din tigaie.
- Mai lasati preparatul 3-4 minute la foc mediu, apoi transferati-l pe o farfurie, alaturi de orezul fiert.
- Consumati imediat (reteta este suficienta pentru 4 portii).