Pui la cuptor cu nuci si rozmarin

Actualizat: 18 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Carnea slaba, precum cea de pui, este recomandata pentru consum in cazul ulcerului, insa preparata cat mai dietetic, niciodata prin prajire.

Aceasta reteta presupune prepararea puiului la cuptor, cu ingrediente aromate, care ii confera un gust special.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 220 de grade Celsius.
  2. Amestecati laptele batut cu mustarul intr-un bol mic si treceti carnea de pui prin aceasta compozitie.
  3. Separat, puneti o tigaie mica pe foc si incalziti pesmetul, pana devine auriu.
  4. Amestecati pesmetul incalzit cu nucile, branza, rozmarinul, sarea si piperul.
  5. Scoateti carnea din compozitia cu laptele batut si treceti-i prin amestecul cu pesmet, pana cand este acoperita complet.
  6. Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament, ungeti suprafata cu uleiul de masline si transferati carnea in tava.
  7. Coaceti friptura timp de 13 minute sau pana cand puiul este bine patruns.
  8. Puteti garnisi preparatul cu frunze de rozmarin, pentru o prezentare excelenta.

Citeste si despre:

Preparate culinare care nu determina arsuri stomacale Alimentatia sanatoasa Dieta potrivita pacientilor cu alergii de primavara Managementul greutatii: cum sa va tineti de dieta Condimente si ierburi aromatice pe care merita sa le incercati Diaree – semne si alimentatie corespunzatoare Hormonii de crestere din carnea de pui - riscuri pentru sanatate #roboterapeut, un aparat de top in orasul medical, care te ajuta sa mergi mai departe, mai usor! Urgenta stomatologica. Semnele care ar trebui sa te trimita imediat la dentist Uleiul de nuca, beneficii pentru sanatate Consumul de nuci inlatura depresia Tipuri de nuci excelente pentru sanatate Nucile pot preveni cancerul de colon Este sau nu periculos cuptorul cu microunde? Tot ce trebuie sa stii despre consumul de carne de pui: avantaje si dezavantaje Beneficiile consumului regulat de nuci
Cere sfatul medicului ×