Pui cu legume de sezon

Actualizat: 17 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Aceasta reteta cu continut foarte redus de grasimi, recomandata in dislipidemie, este foarte aromata datorita legumelor din compozitie si mararului proaspat.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Luati lamaia si dati coaja pe razatoare, pana obtineti cam o lingurita. Intr-un bol, stoarceti sucul si introduceti bucatile de pui in acesta.
  2. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si adaugati ceapa, ardeiul gras, 2 linguri de apa, sarea si piperul.
  3. Gatiti legumele cam 30 minute, pana cand se inmoaie, amestecand constant.
  4. Transferati-le apoi pe un platou.
  5. In aceeasi tigaie, adaugati mazarea, doua linguri de apa, un praf de sare si unul de piper.
  6. Dupa ce se fierbe suficient, adaugati-o peste mixul initial de legume.
  7. La final, pregatiti puiul in tigaie (fara ulei), pana devine auriu.
  8. Transferati din nou legumele in tigaie, turnati restul de apa peste ele si lasati-le pe foc inca 5 minute.
  9. La sfarsit, asezonati preparatul cu coaja de ramaie rasa si mararul.

Citeste si despre:

Salata de pui cu legume Orez fiert cu broccoli si pui Supa de pui Cuscus cu pui si dovlecel Paste fusilli cu pui Pilaf cu pui Cum sa va imbunatatiti sanatatea inimii cu alimente proaspete de primavara Cum recunosti rapid un accident vascular cerebral. Cele trei semne care salveaza vieti Dupa operatiile cardiace sau episoadele post-acute, incepe adevarata lupta: Recuperare cardiovasculara completa la spitalul de recuperare din orasul medical Pui cu ananas Pui cu sos Profitati de vara - imbogatiti-va dieta cu legume proaspete! Piept de pui cu ananas Salata de pui cu paste Pui frantuzesc cu sos de ciuperci Crochete de pui cu cartofi