Pui cu legume de sezon
Actualizat: 17 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Aceasta reteta cu continut foarte redus de grasimi, recomandata in dislipidemie, este foarte aromata datorita legumelor din compozitie si mararului proaspat.
Ingrediente
- 1 lamaie
- 500 grame piept de pui fara os si piele, taiat fasii potrivite
- 1 lingurita ulei de masline extravirgin
- 1 ceapa mica, taiata cuburi
- 2 ardei grasi mari (de culori diferite), taiati fasii subtiri
- 200 ml apa
- sare si piper dupa gust
- 250 grame pastai de fasole taiate in bucati mai mici
- o legatura de marar proaspat maruntit
Mod de preparare
- Luati lamaia si dati coaja pe razatoare, pana obtineti cam o lingurita. Intr-un bol, stoarceti sucul si introduceti bucatile de pui in acesta.
- Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si adaugati ceapa, ardeiul gras, 2 linguri de apa, sarea si piperul.
- Gatiti legumele cam 30 minute, pana cand se inmoaie, amestecand constant.
- Transferati-le apoi pe un platou.
- In aceeasi tigaie, adaugati mazarea, doua linguri de apa, un praf de sare si unul de piper.
- Dupa ce se fierbe suficient, adaugati-o peste mixul initial de legume.
- La final, pregatiti puiul in tigaie (fara ulei), pana devine auriu.
- Transferati din nou legumele in tigaie, turnati restul de apa peste ele si lasati-le pe foc inca 5 minute.
- La sfarsit, asezonati preparatul cu coaja de ramaie rasa si mararul.