Pui copt in crusta de pesmet integral

Actualizat: 12 Decembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Puiul pane, prajit in crusta de faina si ou, nu este cea mai sanatoasa alegere alimentara pentru persoanele care sufera de diabet de tip II.

Insa odata preparat la cuptor, cu un invelis din pesmet obtinut din faina integrala, devine sigur pentru consum in cazul diabeticilor.

Reteta este recomandata in cadrul oricarei diete echilibrate.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius.
  2. Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament si asezati deasupra o folie de aluminiu unsa cu uleiul de masline.
  3. Separat, intr-un bol mare, amestecati pesmetul, germenii de grau, branza parmezan, pudra de ceapa si usturoiul, piperul rosu si sarea. In alt bol, bateti ouale bine.
  4. Luati fiecare bucata de pui si treceti-o prin ou, apoi prin amestecul de pesmet.
  5. Asezati carnea in tava de copt si coaceti puiul timp de 15 minute, pana cand crusta devine aurie (intoarceti bucatile de pui pe ambele parti in timpul coacerii).

Citeste si despre:

3 retete sanatoase cu peste care scad riscul artritei reumatoide 6 retete potrivite pentru un gratar sau picnic in aer liber Defectele de nastere si dieta mamei Hormonii de crestere din carnea de pui - riscuri pentru sanatate 3 cereale integrale pe care sa le consumati mai des in retete sanatoase Beneficiile cerealelor integrale Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Sfaturi pentru a obtine beneficii din consumul de cereale integrale Cereale integrale pe care este bine sa le consumati Ceramica integral (e-max ivoclar) folosita ca optiune pentru incrustatii si fatete ceramice Tot ce trebuie sa stii despre consumul de carne de pui: avantaje si dezavantaje Ce indica formarea de cruste galbene la nivelul ranilor Paine alba vs paine integrala Curcan vs. pui: beneficii nutritionale