Pui copt in crusta de pesmet integral
Actualizat: 12 Decembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Puiul pane, prajit in crusta de faina si ou, nu este cea mai sanatoasa alegere alimentara pentru persoanele care sufera de diabet de tip II.
Insa odata preparat la cuptor, cu un invelis din pesmet obtinut din faina integrala, devine sigur pentru consum in cazul diabeticilor.
Reteta este recomandata in cadrul oricarei diete echilibrate.
Ingrediente
- 100 grame pesmet integral
- 50 grame germeni de grau copti
- 20 grame branza Parmezan rasa
- 1 lingurita pudra de ceapa
- 1 jumatate de lingurita pudra de usturoi
- 1 praf de piper rosu
- 1 lingurita sare
- 2 oua
- 1 kilogram carne de pui, fara piele si dezosata
- 2 linguri ulei extravirgin de masline
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 230 de grade Celsius.
- Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament si asezati deasupra o folie de aluminiu unsa cu uleiul de masline.
- Separat, intr-un bol mare, amestecati pesmetul, germenii de grau, branza parmezan, pudra de ceapa si usturoiul, piperul rosu si sarea. In alt bol, bateti ouale bine.
- Luati fiecare bucata de pui si treceti-o prin ou, apoi prin amestecul de pesmet.
- Asezati carnea in tava de copt si coaceti puiul timp de 15 minute, pana cand crusta devine aurie (intoarceti bucatile de pui pe ambele parti in timpul coacerii).