Papricas de pui la cuptor
Actualizat: 11 Decembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Carnea de orice fel poate fi consumata in siguranta de pacientii diagnosticati cu ciroza hepatica, alaturi de legume gatite intr-un mod cat mai dietetic.
Papricasul de pui este un preparat recomandat in controlul afectiunilor hepatice.
Ingrediente
- 1 pui intreg, taiat bucati
- 1 ceapa medie, taiata felii julien
- 2 catei de usturoi pisati
- 20 de ciuperci proaspete, taiate felii
- 2 linguri de ulei de masline
- 250 m smantana de gatit
- 2 linguri de boia dulce
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 160 de grade Celsius.
- Intr-o oala medie, pusa la foc mic, incalziti uleiul de masline.
- Sotati ceapa si usturoiul 1-2 minute, apoi adaugati ciupercile si amestecati bine ingredientele, lasandu-le la fiert 3-5 minute, in lichidul scurs din ciuperci.
- Luati sosul de pe foc, adaugati smantana si boiaua de ardei si amestecati bine.
- Separat, indepartati pielea de pe bucatile de pui si asezati-le intr-o tava de copt.
- Turnati deasupra sosul preparat anterior si lasati totul la copt timp de o ora, pana cand puiul este bine gatit.