Friptura de vita cu sos de lime

Actualizat: 05 Decembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Carnea rosie este recomandata pentru consum in tratarea anemiei, insa modul in care aceasta este preparata poate sa ramana unul sanatos.

Bine aromatizata si cu un gust reconfortant de lamaie verde, aceasta friptura deosebita poate fi servita si la mesele de sarbatori.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Amestecati intr-un bol mediu 3 linguri de ulei de masline, sosul de soia si 2 linguri din zeama proaspata de lamaie verde.
  2. Adaugati carnea de vita (taiata bucati subtiri), acoperiti-o bine cu acest sos si introduceti bolul la frigider cel putin doua ore (intorcand carnea pe partea celalalta la jumatatea timpului).
  3. In recipientul blenderului sau al robotului de bucatarie, procesati patrunjelul, coriandrul, sucul de rosii, coaja de lamaie, doua linguri de ulei de masline si o lingura de zeama de lamaie verde.
  4. Separat, incalziti o lingura de ulei intr-o tigaie la foc mediu.
  5. Prajiti carnea lasata initial la macerat, timp de 8-10 minute (pana cand se rumeneste bine pe ambele parti).
  6. Lasati friptura sa se odihneasca 10 minute inainte de consum si serviti-o impreuna cu sosul preparat la blender.

Citeste si despre:

Friptura de vita cu vinete Friptura de vita cu ciuperci Vita cu sos Friptura de porc cu mere glazurate Tocanita de vita cu vin rosu Macaroane arabesti cu sos de iaurt si mirodenii Sos de spanac cu iaurt si usturoi La ce varsta ar trebui sa incepi preventia ridurilor? Raspunsul dermatologilor te va surprinde Sanatatea respiratorie in sezonul rece: rolul farmacistului Supa din carne de vita cu spanac Friptura de pui pe gratar cu lamaie Supa de vita cu legume File de pastrav cu sos de portocale Paste cu sos de lamaie Paste fara gluten cu sos de nuci Frigarui cu carne de vita