Frigarui cu carne de vita
Actualizat: 24 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest preparat sarac in carbohidrati poate fi consumat in siguranta pe persoanele diagnosticate cu diabet zaharat de tip I.
Amestecul colorat de legume furnizeaza din plin nutrienti esentiali (vitamina C, fibre, vitamina E etc.), iar carnea de vita este o sursa importanta de vitamina B12 si fier.
Ingrediente
- 500 grame muschi de vita
- 2 lingurite sos de rosii cu ardei iute
- 1 ardei gras verde, taiat in cuburi de dimensiuni medii
- 10 rosii cherry
- 10 ciuperci Champignon mici
- 2 dovlecei mici, taiati in 10 rondele groase
- piper negru, dupa gust
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare
- Incingeti gratarul.
- Taiati carnea in 20 de cuburi potrivite, dupa ce o asezonati cu sare, piper si sosul de rosii cu ardei iute.
- Infigeti bucatile de carne, ardei gras, rosiile, ciupercile si dovlecelul in betele de frigarui, asa cum doriti.
- Puneti frigaruile pe gratarul uns in prealabil cu ulei de masline. Lasati-le la gatit cate 10 minute pe fiecare parte.
- La sfarsit, asezonati cu sare.
- Daca folositi frigarui din lemn, lasati-le la inmuiat in apa timp de 30 minute inainte sa le folositi (preveniti astfel arderea lor pe gratar).