Chiftelute delicioase de vita
Actualizat: 11 Decembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Aceasta reteta de chiftelute este usor de tolerat de catre tractul digestiv sensibil al persoanelor care sufera de boala Crohn.
Folositi metoda de gatire a orezului prin absorbtia completa a apei, intrucat veti beneficia de un aport sporit de fibre.
Ingrediente
- 450 grame carne de vita tocata
- 200 grame orez fiert, bine racit
- 1 lingura de lapte
- 1 ou bine batut
- 1 lingura busuioc
- 1 jumatate de lingurita mustar dulce
- un praf de piper negru
- 3 linguri ulei de rapita
Mod de preparare
- Amestecati toate ingredientele intr-un bol, cu exceptia uleiului de rapita.
- Umeziti-va mainile si formati din compozitia de carne chiftele rotunde de dimensiunea dorita (preferabil mici).
- Prajiti chiftelutele intr-o tigaie anti-aderenta, dupa ce incingeti bine uleiul.
- Evitati sa prajiti chiftelutele mai mult de 2-3 minute pe fiecare parte, rotindu-le de cel putin 3 ori in timpul gatirii.
- Asigurati-va ca sunt bine prajite in interior (daca le consumati gatite insuficient, riscati sa va confruntati ulterior cu neplaceri digestive).