Carne de vita fiarta cu morcovi si patrunjel
Actualizat: 18 Noiembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Carnea de vita poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de urticarie, cata vreme este preparata prin fierbere si nu se folosesc alte ingrediente care ar putea creste nivelul inflamatiilor in corp.
Reteta de mai jos este semnata de faimosul bucatar britanic Gordon Ramsay si adaptata restrictiilor impuse de urticarie.
Ingrediente
- 1 kilogram carne de vita (muschi)
- 2 litri supa de legume limpede dietetica
- 1 jumatate de telina mica
- 12 napi mici
- 18 baby morcovi
- un praf de sare
- 2 linguri ulei de masline
- 3 linguri de patrunjel proaspat, taiat marunt
Mod de preparare
- Taiati muschiul de vita in patru bucati mari. Introduceti carnea intr-o oala cu apa si puneti totul la fiert.
- Cand incepe sa clocoteasca, dati focul mai mic si, folosind o spumiera, indepartati constant spuma formata.
- Cand apa scade suficient si carnea este oparita, turnati peste supa de legume si lasati totul la fiert, la foc mic.
- Intre timp, curatati legumele, spalati-le bine si adaugati-le in oala, alaturi de carne.
- Asezonati cu sare. Lasati totul la fiert aproximativ 2 ore.
- Daca lichidul scade, completati cu apa, astfel incat carnea sa se fragezeasca in sos.
- Cand legumele sunt foarte fragede si carnea bine facuta, scurgeti lichidul, puneti cate o bucata de carne pe o farfurie si asezati deasupra legumele fierte.
- Asezonati cu patrunjel proaspat.