Briose din carne de vita cu piure de cartofi
Actualizat: 23 Octombrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Satioasa si prezentata interesant, aceasta reteta cu carne de vita si piure de cartofi poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de duodenita, datorita modalitatii dietetice de preparare.
Ingrediente
- 1 kg carne de vita macra tocata
- 120 grame pesmet
- 2 albusuri de ou
- 1 jumatate de ceapa taiata marunt
- sare si piper dupa gust
- 400 grame piure de cartofi de consistenta medie
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- 12 rosii cherry
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Amestecati carnea de vita tocata, pesmetul, albusurile de ou, ceapa, sarea si piperul intr-un bol mediu.
- Tapetati 12 forme de briose cu hartie de pergament si introduceti compozitia preparata in fiecare dintre acestea, pana la varf.
- Coaceti briosele din carne timp de 20 minute, perioada pe care o puteti folosi pentru prepararea piureului.
- Pentru servire, puneti fiecare briosa pe cate o farfurie si, folosind un pos cu sprit (sau o punga cu un orificiu in capat), ornati briosele cu piureul de cartofi, la fel cum procedati cu frisca atunci cand ornati prajituri si torturi.
- Garnisiti originalele briose cu patrunjel proaspat si o rosie cherry in varf.