Remedii la domiciliu pentru vergeturi

Publicat: 18 Octombrie 2011

- Unt de cacao - Masajul pielii afectate, cu unt de cacao poate sa scada sansele aparitiei vergeturilor. Acesta functioneaza foarte bine, mai ales in cazul persoanelor care au pielea mai inchisa la culoare. Faceti acest masaj o data pe zi. Diminuarea vergeturilor ar trebui sa fie vizibila peste aproximativ o luna.

- Colagenul - Cercetatorii considera ca masajul asupra pielii ajuta la stimularea fluxului de sange si distribuie in mod uniform colagenul, in zonele afectate. Colagenul este proteina responsabila pentru rezistenta si elasticitatea pielii.

- Ulei de nuca de cocos
- Multe femei au constatat ca uleiul din nuca de cocos are efect asupra vergeturilor. Uleiul se va aplica pe vergeturi de trei ori pe zi. Acest remediu poate fi combinat cu cel care implica masajul pielii cu unt de cacao.

- Vitamina E
- Aceasta este un antioxidant care diminueaza tesutul cicatriceal atat din interiorul cat si exteriorul corpului. Prin urmare, este indicat in caz de vergeturi sa faceti masaj pe baza de ulei cu vitamina E, de fiecare data dupa dus. Remediul actioneaza bine, inclusiv asupra vergeturilor instalate dupa o sarcina (desi rezultatele variaza de la o persoana la alta).


Citeste si despre:

Celulita: tratament la domiciliu