Remedii la domiciliu pentru simptomele sindromului premenstrual

Publicat: 18 Octombrie 2011

- Chasteberry sau castus agnus (fructul castitati) - Este unul din cele mai populare remedii din plante utilizat pentru ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual in Europa. In urma unui studiu s-a demonstrat efectul pozitiv al acestuia in cazul depresiei, iritabilitatii, durerilor de cap si a sensibilitatii de la nivelul sanilor. Doza optima recomandata ar fi de 60 mg de extract, o data pe zi.

- Ulei de primula (primrose oil) - Contine acid gamma-linoleic si acizi grasi esentiali omega-6. Este implicat in metabolismul prostaglandinelor, care au rolul de a controla durerea si inflamatia din organism. Pentru tratarea manifestarilor premenstruale: crampe, stari ambivalente, disconfort la atingerea sanilor, puteti incerca sa luati o capsula de 1300 mg pe zi.

- Ginko Biloba - Este planta apreciata si pentru calitatile sale estrogenice. Acesta este argumentul pentru care a fost considerata un potential remediu contra simptomelor premenstruale, intrucat ajuta la eliminarea retentiei de apa din organism, amelioreaza durerile sanilor. Pentru efect maxim, puteti sa folositi 60 mg de ginko biloba de doua ori pe zi cu o saptamana inaintea menstruatiei.

- Musetelul - Este o planta cunoscuta pentru calitatile sale antihistaminice, antiinflamatorii, antispasmodice, antianxietate dar si pentru proprietatile sale antioxidante. Din acest motiv, se recomanda utilizarea lui sub forma de ceaiuri, in mod special in cazul durerilor de sotmac si al crampelor. Totusi, ar trebui sa evitati musetelul daca urmati tratament cu medicamente care dilueaza sangele, cum ar fi warfarina.


Citeste si despre:

Remedii naturale pentru crampele menstruale Efectul stresului asupra pielii si cum ne putem pastra aspectul sanatos al pielii de-a lungul vietii Melanomul - tumora agresiva care, depistata la timp, poate fi invinsa! Ai colesterolul marit? Iata de ce. Depresia si ciclul menstrual – care este legatura?