Rodiile ar putea fi folosite pentru oprirea evolutiei Alzheimerului

Actualizat: 01 Septembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Maladia Alzheimer ar putea fi stopata din evolutie cu ajutorul unui ingredient din rodii. Acesta previne inflamarea care duce la distrugerea celulelor creierului si instalarea dementei, sustin cercetatorii britanici de la Universitatea Huddersfield.

Compusul din rodii care ar putea ajuta la incetinirea evolutiei maladiei Alzheimer se numeste punicalagin si se regaseste in coaja fructului, nu in pulpa acestuia.

Substanta este de fapt o forma de polifenol care inhiba inflamatiile din celulele specializate din creier asociate dementei. Inflamatia este procesul care distruge celulele cerebrale si deterioreaza starea pacientilor diagnosticati cu dementa.

In prezent, nu exista tratament pentru vindecarea Alzheimerului. Pe baza rezultatelor bune obtinute in urma testarii pe soareci, cercetatorii incearca sa fabrice un medicament cu administrare orala pe baza acestui compus.


Citeste si despre:

Solutia potrivita pentru o vedere clara si pentru oprirea evolutiei miopiei Medicamente folosite pentru controlul astmului Tratamentul prin angioplastie si folosirea de stent 6 semnale de alarma surprinzatoare pentru bolile de inima Beneficiile untului de Shea pentru sanatate Curatenia de primavara pentru o casa sanatoasa Elemente nutritive pentru un par sanatos Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Abdominoplastia, solutia rapida pentru un abdomen atractiv Screening pentru cancerul de vezica urinara Remedii la domiciliu pentru inlaturarea matretii Investigatii si teste pentru copii, de la nastere pana la varsta de 18 ani Reguli de baza pentru ingrijirea mainilor Psyllium, taratele care fac minuni pentru silueta Boala Alzheimer - sfaturi pentru o viata normala
Cere sfatul medicului ×