Mesele copioase de Sarbatori: de la vis, la cosmar

Actualizat: 23 Ianuarie 2020
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Delicioasele meniuri de Sarbatori care includ sarmalute aromate, slaninuta, friptura de porc si cozonaci pufosi, consumate in exces, ne fac mai mult rau decat am crede: afectiuni ale stomacului, ficatului, pancreasului si intestinelor, kilograme in plus, afectiuni cardio-vasculare.

Meniul traditional specific Sarbatorilor este bogat in grasimi si zaharuri care incetinesc digestia, declanseaza refluxul gastroesofagian, arsurile stomacale si constipatia, iar ceea ce se dorea a fi o ocazie de bucurie alaturi de familie, se poate transforma rapid intr-un cosmar care ne poate strica buna dispozitie.
Intregul proces digestiv implica secretia enzimelor digestive, substante proteice complexe responsabile cu descompunerea proteinelor, lipidelor si glucidelor in compusi necesari organismului.

Daca organismul nu produce suficiente enzime digestive, sau nu face fata excesului alimentar, procesul de digestie incetineste si se instaleaza disconfortul abdominal precum arsuri, balonare, flatulenta, diaree sau constipatie, senzatia de suprasaturatie. Mai mult, putem suferi de afectiuni cardiovasculare si crestere in greutate.

Cauzele deficitului de enzime digestive:
Exista mai multe situatii in care se poate instala deficitul de enzime digestive, cu efecte negative directe asupra starii de sanatate: abuzul alimentar, consumul de alimente procesate, indulcitorii artificiali, stresul, varsta inaintata, afectiuni pancreatice (fibroza chistica, cancer pancreatic, pancreatita cronica sau acuta), colecistita acuta sau cronica, afectiunile pancreatice, boala celiaca, boala Crohn, inflamatiile tractului digestiv, nivelul scazut de acid gastric.

Tine cont de sfaturile medicilor in aceasta perioada:

Mananca incet! Vei ajunge mult mai repede la starea de satietate, vei manca mai putin si vei evita indigestia si arsurile stomacale.
Consuma mai putina paine!
Limiteaza alcoolul! Acesta poate irita tractul intestinal si poate provoca arsuri la stomac.
Fii activ! O plimbare scurta dupa masa te va ajuta sa eviti arsurile la stomac si refluxul gastroesofagian.

Desi exista numeroase surse alimentare bogate in enzime (ananas, papaia, mango, sfecla rosie), iar fibrele din legume si leguminoase ajuta la pastrarea unui tract gastrointestinal normal, administrarea unor suplimente cu enzime digestive reprezinta cel mai rapid mod de a ameliora indigestiile.

CosmEnzime de la Cosmo Pharm este un supliment alimentar obtinut dintr-un amestec de 7 enzime natural gastrice, biliare si pancreatice (bromelina, papaina, extract de bila bovina, amilaza, proteaza, lipaza, pepsin) care:
• contribuie la o digestie usoara,
• elimina senzatiile de greata, balonare, dureri de cap,
• Cosm Enzime actioneaza delicat si eficient asupra tractului digestiv
• stimuleaza activitatea glandelor salivare
• amelioreaza refluxul gastroesofagian
• creste nivelul enzimelor necesare digestiei
• ajuta la optimizarea procesului digestiv
• combate digestia lenta
• elimina senzatiile de greata sau balonare
• eficient in senzatia de disconfort abdominal
• are efect antiinflamator si antiseptic
• Cosm Enzime combate diareea si constipatia
• amelioreaza refluxul gastroesofagian,
• reduce disconfortul abdominal,
• are efect antiinflamator, antiseptic si detoxifiant,
• combate diareea si constipatia.
Bucura-te de sarbatori si de mesele copioase, fara reactii neplacute!

Cosmo Pharm iti aduce Sanatate din Natura!

Surplusul de alimente bogate in lipide si glucide incetinesc digestia, declanseaza refluxul gastroesofagian, arsurile stomacale si constipatia.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

De ce avem cosmaruri recurente? 10 pericole alimentare Insomnia fatala Metrosexualismul Hipnoza si atacul de panica Imunitatea copiilor, provocarea parintilor. Cum facem fata acestei provocari? Pierderea unei sarcini si moartea neonatala Remedii la domiciliu pentru mahmureala Probiotice pentru sanatatea digestiei O digestie mai buna in mod natural Probleme digestive frecvente de sarbatori. Cauze, trucuri si medicamente utile