Visatul cu ochii deschisi stimuleaza activitatea cerebrala, potrivit unui studiu

Publicat: 14 Mai 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Visatul cu ochii deschisi stimuleaza activitatea creierului, nu o incetineste, asa cum se credea, si ajuta la rezolvarea unor probleme complexe, potrivit unui studiu al cercetatorilor canadieni de la universitatea Columbia Britanica, informeaza AFP.

Studiul, realizat folosind imagini cu rezonanta magnetica si publicat in revista Proceedings a Academiei Nationale de stiinte din SUA, arata ca abandonarea intr-un vis cu ochii deschisi creste activitatea cerebrala in mai multe regiuni ale creierului, ceea ce permite rezolvarea unor probleme complexe.

Studiul lasa, de asemenea, sa se inteleaga ca a fi "cu capul in nori" favorizeaza cresterea activitatii cerebrale mai mult decat atunci cand o persoana se concentreaza pentru a indeplini o sarcina obisnuita.

Persoanele care viseaza cu ochii deschisi nu sunt la fel de concentrate in timp ce executa o sarcina, insa folosesc mai multe resurse ale creierului, potrivit principalului autor al studiului, Kalina Christoff, specialist in activitatea creierului de la Universitatea Columbia Britanica din Canada.

Omul isi petrece in mod obisnuit o treime din timp visand cu ochii deschisi. "Este vorba de o mare parte a timpului nostru, care pana acum a fost ignorata complet de stiinta", a adaugat cercetatoarea canadiana.


Citeste si despre:

Visatul cu ochii deschisi poate indica o patologie psihiatrica Ai ochii deschisi la culoare? Iata de ce afectiuni poti suferi Bolile ochiului 10 beneficii cognitive ale studierii unui instrument muzical Keratoza actinica Jocurile pe calculator pot conduce la dementa? Ceaiul verde: elixirul sanatatii! Echipa de medici specialisti – Secretul unui zambet sanatos si de durata la Clinica Dr. Lupu Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Idei pentru un mic-dejun sanatos si consistent Beneficiile pentru sanatate ale migdalelor Apa plata cu lamaie: ce beneficii uimitoare aduce sanatatii! Beneficiile si contraindicatiile scortisoarei Energizantele si efectele lor asupra organismului 100 moduri prin care putem stimula activitatea creierului Informatii fascinante despre ochiul uman