Pubertatea precoce creste riscul de depresie la adolescenti

Actualizat: 02 Decembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Copiii care intra la pubertate prematur prezinta un risc crescut de depresie in perioada adolescentei, arata un studiu recent intreprins de cercetatorii de la Universitatea din Illinois, America.

Cu cat copiii intra la pubertate mai devreme, cu atat risca sa fie depresivi in perioada adolescentei. Cercetatorii au descoperit ca tinerii care intra prematur in adolescenta au mai multe probleme cu imaginea de sine, anxietatea si prezinta mai multe riscuri de a se implica in comportamente periculoase sau in conflicte cu prietenii si familia.

Cu toate acestea, cercetatorii sustin ca pubertatea precoce nu este o cauza a depresiei si ca nu toti copiii sunt expusi acestui risc: "Doar unii adolescenti sunt vulnerabili la maturizarea precoce, in special cei care provin din familii cu probleme si care au primit foarte putin sprijin in relatiile cu cei din jur", a declarat coordonatorul studiului, Karen Rudolph.

Potrivit savantilor, riscul de depresie este la fel de crescut atat in cazul fetelor, cat si al baietilor.


Citeste si despre:

Pubertatea precoce, un factor de risc ascuns al cancerului mamar si ovarian Pubertatea si patologia ei Depresia la copil si adolescent Diabetul zaharat insulino-dependent recent diagnosticat Sindromul Down - mongolismul Hipotiroidismul Hipogonadismul masculin Preventie pentru infarctul miocardic acut. In luna august, la ARES pacientii beneficiaza gratuit de diagnosticul minim invaziv al arterelor inimii, in baza biletului de trimitere Cum protejam intestinul de agresiuni, in timpul tratamentului cu antibiotice Tulburari ale sistemului reproducator la barbat: afectiuni testiculare Diabetul zaharat insulino-dependent (DZ de tip I) la copii Boala celiaca (enteropatia glutenica) Maltratarea - agresarea fizica si psihica a copilului Autismul Cand incepe pubertatea si care sunt stadiile acesteia? Consecintele dezechilibrelor emotionale la adolescenti