Consumul de broccoli si varza scade riscul de cancer pulmonar - studiu

Actualizat: 25 Iulie 2021

Consumul de broccoli si varza poate reduce cu pana la 55% riscul aparitiei cancerului pulmonar la fumatori sau fosti fumatori, in functie de cantitatea consumata si de numarul de tigari fumate pe zi, potrivit unui studiu citat de AFP.

"Broccoli nu este un medicament, insa ii poate ajuta pe fumatorii care, pe langa faptul ca nu reusesc sa renunte la acest obicei, nu fac nimic ca sa diminueze riscul imbolnavirii de cancer pulmonar", a precizat coordonatorul studiului, dr. Li Tang, de la Institutul de Cancer Roswell Park din Buffalo, New York.

Potrivit studiului, consumul de broccoli reduce aparitia tumorilor canceroase specifice cancerului pulmonar.


Citeste si despre:

28 de alimente supernutritive Solutia ta naturala si intensa pentru candidoza! Dr. Horia Rosianu, aritmolog: Tulburarile de ritm ventriculare, o complicatie la distanta a infarctului miocardic Sistemul imunitar si mecanismele de aparare ale organismelor vii fata de agentii patogeni. Alimentatia sanatoasa