Consumul de broccoli si varza scade riscul de cancer pulmonar - studiu

Publicat: 20 Noiembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Consumul de broccoli si varza poate reduce cu pana la 55% riscul aparitiei cancerului pulmonar la fumatori sau fosti fumatori, in functie de cantitatea consumata si de numarul de tigari fumate pe zi, potrivit unui studiu citat de AFP.

"Broccoli nu este un medicament, insa ii poate ajuta pe fumatorii care, pe langa faptul ca nu reusesc sa renunte la acest obicei, nu fac nimic ca sa diminueze riscul imbolnavirii de cancer pulmonar", a precizat coordonatorul studiului, dr. Li Tang, de la Institutul de Cancer Roswell Park din Buffalo, New York.

Potrivit studiului, consumul de broccoli reduce aparitia tumorilor canceroase specifice cancerului pulmonar.


Citeste si despre:

Chiftele de varza si ton Ajutati-va corpul sa fie puternic si sanatos prin consumul de broccoli Dieta si riscul de cancer Dieta cu supa de varza - beneficii si riscuri Dieta cu supa de varza Supa de varza Consumul de carne de pui poate creste riscul de cancer Ce este RMN-ul si cand ai nevoie sa faci o investigatie? Frumusetea pielii incepe cu tine: Reactiveaza genele tinere si schimba-ti stilul de viata Cum poate influenta alimentatia riscul de cancer Adevarul despre consumul de bauturi dulci si riscul de cancer Radiatiile si riscul de cancer Salata de varza rosie cu mere Ce beneficii ofera varza pentru sanatate Sindromul Li-Fraumeni si riscul de cancer Broccoli, proprietati binefacatoare