Consumul de broccoli si varza scade riscul de cancer pulmonar - studiu

Publicat: 20 Noiembrie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Consumul de broccoli si varza poate reduce cu pana la 55% riscul aparitiei cancerului pulmonar la fumatori sau fosti fumatori, in functie de cantitatea consumata si de numarul de tigari fumate pe zi, potrivit unui studiu citat de AFP.

"Broccoli nu este un medicament, insa ii poate ajuta pe fumatorii care, pe langa faptul ca nu reusesc sa renunte la acest obicei, nu fac nimic ca sa diminueze riscul imbolnavirii de cancer pulmonar", a precizat coordonatorul studiului, dr. Li Tang, de la Institutul de Cancer Roswell Park din Buffalo, New York.

Potrivit studiului, consumul de broccoli reduce aparitia tumorilor canceroase specifice cancerului pulmonar.


Citeste si despre:

28 de alimente supernutritive Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Alimentatia sanatoasa