Leptina, hormonul care suprima senzatia de foame, ar putea fi folosit pentru tratarea obezitatii

Actualizat: 13 Iunie 2021

Leptina, un hormon care suprima senzatia de foame la persoanele sanatoase, ar putea fi folosit si in tratarea obezitatii, datorita unor medicamente care scad rezistenta organismului la leptina, prezenta la persoanele obeze, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Harvard, informeaza AFP.

Acest hormon care controleaza apetitul a fost descoperit in urma cu zece ani si a dat sperante pentru dezvoltarea unor noi tratamente impotriva excesului de grasime si al obezitatii, dar cercetatorii au descoperit ca leptina nu are acelasi efect, de suprimare a senzatiei de foame, la persoanele obeze.

"Mare parte a persoanelor obeze sunt rezistente la leptina, deoarece creierul lor blocheaza efectele acestui hormon", a explicat dr. Umut Ozcan de la Universitatea Harvard.

Echipa cercetatorilor de la Harvard a reusit insa sa obtina rezultate favorabile la persoanele obeze, folosind si medicamentele Buphenyl (4-PBA) si acidul tauroursodeoxicolic (TUDCA). Astfel, la testele pe animale, cercetatorii au reusit sa obtina o sensibilitate a creierului multiplicata de zece ori, folosind aceste medicamente.


Citeste si despre:

12 gustari bogate in proteine care inhiba senzatia de foame 10 idei de mic dejun care sfideaza senzatia de foame 7 cauze ciudate ale senzatiei de foame persistente Senzatia de foame excesiva Ce inseamna setea excesiva si senzatia de foame? Probleme cu acneea? Solutiile naturale sunt cele recomandate Postbioticele – O noua solutie pentru sanatatea intestinului Trateaza astmul natural cu aerosoli de sare! Medicamentele pentru tratarea racelilor la copii: care sunt riscurile? Secretele calendarului: Care sunt semnele ovulatiei si cum putem prezice ovulatia Care sunt cele mai potrivite tipuri de exercitii fizice pentru cardiaci? Elemente nutritive pentru un par sanatos Angioplastia coronariana