Spitalul Monza redefineste medicina din Romania cu achizitionarea sistemului robotic ROSA® Knee pentru chirurgia ortopedica

Actualizat: 04 Martie 2024
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Intr-un efort continuu de a aduce cele mai avansate tehnologii si tratamente medicale la standarde internationale in Romania, Spitalul Monza a achizitionat si implementat sistemul robotic ROSA® Knee pentru chirurgia de inlocuire a genunchiului.

Ca un pas semnificativ in evolutia chirurgiei ortopedice din Romania, Spitalul Monza se afirma ca lider in domeniu, oferind pacientilor acces la tehnologia de varf si cele mai precise interventii chirurgicale pentru afectiunile genunchiului.

Sistemul robotic ROSA® Knee, dezvoltat de expertii de la Zimmer Biomet, este un asistent chirurgical robotic de ultima generatie, proiectat pentru a permite chirurgilor ortopezi sa efectueze interventii de inlocuire a genunchiului cu o precizie sporita si un standard mai ridicat de ingrijire. Aceasta investitie marcheaza un moment de pionierat in sistemul medical din Romania, evidentiind angajamentul nostru continuu fata de excelenta si oferind pacientilor nostri increderea ca primesc cele mai bune ingrijiri medicale posibile.

Principalele avantaje ale sistemului ROSA® Knee includ:

Precizie milimetrica: Sistemul utilizeaza senzori si tehnologii de masurare avansate pentru a colecta informatii in timp real si pentru a ghida chirurgii in plasarea precisa a implanturilor de genunchi, adaptandu-se anatomiei unice a fiecarui pacient.

Recuperare mai rapida: Procedurile mai precise si mai eficiente permit o recuperare mai rapida a pacientilor, astfel incat acestia sa se poata intoarce mai repede la activitatile lor normale.

Reducerea complicatiilor: Interventiile mai precise minimizeaza riscul de complicatii intra si postoperatorii.
"Suntem mandri sa oferim pacientilor nostri acces la tehnologie robotica de ultima generatie in toate specialitatile chirurgicale. In calitate de pionieri in sistemul medical din Romania, am investit in tehnologie robotica si acum 10 ani, si am fost printre primii care au adus aceste inovatii in tara.
In prezent, suntem onorati sa anuntam ca in spitalul MONZA dispunem de cea mai moderna dotare din sistemul medical din Europa pentru neurochirurgia cerebrala, spinala, chirurgia ORL si, acum, si pentru ortopedie, prin achizitia robotului ROSA. Acest lucru demonstreaza angajamentul nostru ferm fata de excelenta si ofera pacientilor nostri increderea ca primesc cele mai bune ingrijiri medicale posibile.
Cu ajutorul tehnologiei de varf si a echipei noastre de specialisti in chirurgie, suntem dedicati sa ne mentinem in fruntea inovatiei si sa continuam sa oferim cele mai bune rezultate pacientilor nostri. Aceasta investitie ne intareste pozitia ca lideri in domeniul medical si ne permite sa raspundem nevoilor complexe ale pacientilor nostri intr-un mod care depaseste asteptarile
", a declarat Adrian Demusca, Membru Comitet Director - Spitalul Monza.

Incepand cu luna martie, pacientii romani vor avea acces la interventii chirurgicale la standarde internationale, beneficiind de precizia milimetrica a sistemului ROSA® Knee. Intreaga echipa de chirurgi ortopezi de la Spitalul Monza este pregatita sa ofere cele mai avansate proceduri chirurgicale adaptate nevoilor individuale ale fiecarui pacient.

Dr. Dragos Popescu (medic primar ortopedie – traumatologie), este primul chirurg ortoped din Romania care a utilizat robotul ROSA® pentru artroplastie personalizata de genunchi si care, in prezent, instruieste si alti chirurgi dornici sa stapaneasca aceasta tehnologie in sistemul de protezare ROSA®, in cadrul Hospital Clinic de Barcelona.

Dr. Catalin Prescura (medic specialist ortopedie – traumatologie), conduce compartimentul de ortopedie din cadrul Spitalului Monza avand supraspecializare in sfera traumatologiei sportive (artroscopii de genunchi si sold) si chirurgie artrozica - protezare (artroplastie genunchi si sold)

Dr. Vlad Georgeanu (medic primar ortopedie – traumatologie, Sef de lucrari in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti), are o vasta experienta in tratarea patologiilor sportive precum si in artroplastiile de genunchi, sold si umar.

Despre Spitalul Monza
Spitalul Monza este o institutie medicala de prestigiu dedicata oferirii de servicii medicale de calitate superioara si inovatie constanta in domeniul sanatatii. Gama larga de specialitati medicale in domenii precum neurochirurgie, chirurgie cardiaca si cardiologie interventionala, ORL, neurologie, ortopedie si multe altele, oferite atat in regim de ambulator cat si de spitalizare, recomanda Spitalul Monza ca o destinatie de incredere pentru ingrijirea medicala de inalta calitate respectand standardele internationale de excelenta. Cu o istorie bogata in furnizarea de ingrijiri medicale de inalta calitate, in Spitalul Monza, echipa medicala exceptionala dublata de prezenta tehnologiei medicale de ultima generatie isi propune sa ofere o abordare personalizata si accesibila fiecarui pacient, respectand angajamentul fata de calitate si siguranta.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Durerea de genunchi - cauze posibile Artroplastia totala de genunchi Tipuri majore de distrofie musculara Chirurgia leziunilor de ligament incrucisat anterior - recomandari de exercitii fizice Boala Paget a oaselor Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate Psoriazisul - cauze, simptome, tratament Atentie la pozitia copilului: ii poate crea mari probleme la coloana! Gonartroza Cand sunt indicate grefele osoase? Tot ce trebuie stiut despre osteoartrita tricompartimentala