Medicii spitalului "Marie Curie" au corectat cu succes, in premiera, o malformatie grava a tibiei

Publicat: 02 Iulie 2008
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Medicii de la Clinica de Ortopedie a Spitalului pentru Copii "Marie Curie" din Capitala au operat cu succes, in premiera in Romania, un copil de 12 ani care suferea de o malformatie a tibiei ce deformeaza genunchiul si afecteaza cresterea in inaltime.

a "Pentru a corecta tibia, am folosit, in premiera, asa-zisele fixatoare inteligente, care permit implantarea simpla a unor inele si indreptarea tibiei, dupa efectuarea unei sectionari a osului. Inelele si punctele de sectionare a osului au fost stabilite conform unui program computerizat, dupa implantarea in picior a unui fixator extern cu doua inele", a precizat, pentru Newsin, medicul ortoped Gheorghe Burnei.

Pe langa corectarea tibiei, inteventia chirurgicala a vizat si lungirea gambei cu aproximativ patru centimetri. "Copilul avea doar un metru si 10 centimetri, era pitic din cauza faptului ca exista o malformatie a cartilagiului de crestere", a adaugat dr. Burnei.

Costul unei astfel de operatii este de aproximativ 5.000 de euro, dar interventia ar putea ajunge si la 8.000 de euro, in functie de cat de grava este boala, cunoscuta in termeni medicali drept maladia Blount. Cu ajutorul programului computerizat, care stabileste pasii interventiei chirugicale, se pot corecta toate deficientele, fara a mai fi necesare revizii, redresari sau alte interventii.

Copilul de 12 ani va ramane internat in spital pe o perioada nedeterminata, iar recuperarea va dura aproximativ opt luni.


Citeste si despre:

Asistenta medicala a prescolarilor, elevilor si studentilor Alaptarea Cancerul ovarian Sarcina Comunicare, terapie si relatie Ischemia arteriala periferica Luxatia congenitala de sold Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Contract colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/2006 Romanii stiu mai multe despre boala reumatica decat europenii Viata ta poate depinde de ele: semne si simptome ale unor afectiuni grave Scurgerile mamelonare – semnifica rar o boala grava Malformatia Arnold - Chiari Statinele asociate cu antibiotice pot avea efecte secundare grave Nu ignora niciodata aceste simptome! Pot ascunde boli grave