Copiii hraniti cu mancare din comert pentru bebelusi risca sa devina obezi

Actualizat: 03 Februarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un studiu derulat de Centrul de Control si Prevenire a Bolilor din SUA trage un semnal de alarma important privind siguranta mancarii pentru bebelusi comercializata in supermarketuri.

Gustarile si preparatele pentru copiii mici care se gasesc in comert contin cantitati exagerate de sodiu si zahar, stimuland apetitul bebelusilor si crescandu-le predispozitia la obezitate.

Cercetarea publicata in jurnalul "Pediatrie" a analizat datele preluate de la peste 1000 de sortimente de mancare pentru bebelusi. Oamenii de stiinta au descoperit ca 7 din 10 astfel de produse contin prea multa sare, iar gustarile cu cereale, piureurile si produsele coapte furnizeaza celor mici cantitati exagerate de zahar.

Excesul de sodiu si sare la copiii mai mici de 3 ani creste predispozitia la supraponderalitate si obezitate, avertizeaza specialistii. Parintii sunt sfatuiti de experti sa citeasca atent ingredientele inscrise pe eticheta sortimentelor de mancare pentru bebelusi si sa opteze pentru produsele care contin cele mai mici cantitati de sare sau indulcitori.

Statisticile arata ca aproape 80% dintre copiii cu varste cuprinse intre 1 si 3 ani consuma mai multa sare zilnic, decat limita maxima admisa (1000 mg sodiu/zi).


Citeste si despre:

Topul celor mai bune ingrediente din lotiunile pentru corp Cele mai bune biberoane pentru bebelusi Pozitii sexuale din Kamasutra pentru fertilitate Metode sigure de pastrare a igienei bucale pentru bebelusi Protocolul national de triaj al pacientilor din structurile pentru primirea urgentelor Factori de risc pentru excesul in greutate si obezitatea la copii Sfaturi pentru reducerea riscului de atac de cord si accident vascular cerebral Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Ceaiuri din plante recomandate pentru ameliorarea afectiunilor digestive Cand ar trebui introduse alimentele solide in dieta unui bebelus? Intarcarea bebelusului, ce trebuie sa faci si ce nu? Reguli pentru mese sanatoase Alimentatia bebelusului Cele mai bune remedii pentru constipatia bebelusilor Cele mai bune remedii non-invazive pentru constipatia bebelusului
Cere sfatul medicului ×